Що нового?

Набір учасників [Альпіна] про сенс життя (Віктор Франкл)

Інформація про покупку
Тип покупки: Складчина
Ціна: 181 ГРН
Учасників: 0 з 7
Організатор: Відсутній
Статус: Набір учасників
Внесок: 26.9 ГРН
0%
Основний список
Резервний список

Gadzhi

Модератор
ця книга:

Розповість, в чому полягає сенс життя, а також чому смислів життя завжди багато і вони постійно змінюються
Розповість, чому важливо лікувати не хворобу, а хворого і що таке позиція людини по відношенню до хвороби
Розповість про психологію в'язня концтабору і про те, що допомагало людям вижити в нелюдських умовах
Запропонує поняття колективної відповідальності в якості заміни ідеї про колективну провину
Допоможе замислитися над питаннями евтаназії і запропонує своє рішення

Про що:

Назва книги" про сенс життя " точно і ємко відображає суть і головну тему людських і наукових пошуків Віктора Франкла. У ній читач знайде не видавалися раніше російською мовою три лекції, які знаменитий психіатр і психотерапевт прочитав в 1946 році в Народному університеті Відня. Це унікальне свідчення колишнього в'язня концтабору, що пройшов найважчі випробування і зберіг волю до життя — - цінна частина спадщини Віктора Франкла, праці якого в усьому світі і в будь-які часи не втрачають актуальності.

"Запитувати про сенс життя "взагалі" настільки наївно, що я б порівняв це питання з питанням, яке репортер задає гросмейстеру: "які ходи ви віддаєте перевагу?"Хіба існують певні шахові ходи, завжди вигідні і тим більше найкращі, незалежно від абсолютно визначеної ситуації, від конкретного положення фігур на дошці?"

"Я сподіваюся, що, послідовно обговоривши всі мислимі аргументи на користь евтаназії, я зумів вам довести неотменімость сенсу буття, переконати вас, що наша віра в сенс життя може і повинна бути непохитна".

"Я знаю багато випадків (будь це навіть поодинокі приклади, все одно вони можуть служити переконливим доказом), коли опинилися в такій ситуації люди ні в якій мірі не регресували, не спускалися до нижніх щаблях розвитку, а, навпаки, в них відбувалося внутрішнє зростання, вони йшли до істинної людської величі — саме в концтаборі, саме через проживання досвіду концтабору".

Для кого:

Для психіатрів, психотерапевтів, психологів, а також для тих, хто цікавиться психологією і питаннями сенсу і цінності життя.

Відгуки експертів:

"...записи трьох лекцій, прочитаних Віктором Франклом в 1946 році, володіють неймовірною міццю і приголомшуючою актуальністю. У стислій формі вони цілком передають ту думку великого лікаря і психотерапевта, яку він в наступні роки розвинув у безлічі статей і книг, причому вже в цих трьох текстах автор з неперевершеною ясністю висвітлює те, що можна назвати "долею людини" або "умовою людського існування", — conditio humana".
Йоахім Бауер (молекулярний біолог, лікар, нейробіолог, психотерапевт

"Мене вразило, як переконливо Франкл пише про важливі і нагальні проблеми людини і суспільства, як точно і чітко він мислить! У цих лекціях є все, про що ми прочитаємо пізніше в інших його роботах, таких як "Воля до сенсу" і "Доктор і душа", але тут все сказано більш ємко і емоційно. Лекції особливо цінні своїм "першим свідченням", вистражданістю кожного слова, наочністю образів. Коли розумієш, що автор тільки-тільки уникнув смерті, тільки-тільки був звільнений, дивуєшся, наскільки він сильний як людина, як особистість. І сили він черпає саме зі своїх переконань, саме зі свого страждання. Це і є його "досвід Хреста" - переконливість людини, якій долею було призначено прожити і відчути на собі всі важкі питання людського існування, які він розбирає в своїх лекціях".
Ксенія Чистопольська (клінічний психолог, суїцидолог, науковий редактор книги

Вікове обмеження: 16 +
Видавництво: Альпіна Нон-фікшн
Дата написання: 2022
Кількість стор: 164
ISBN: 978-5-00139-621-5
Формат: PDF
490 руб.
https://privatelink.de/?https://alpinabook.ru/catalog/book-o-smysle-zhizni/

Угорі