Комплект аудіо + PDF
Мій переклад з фінської мови християнської казкової повісті "Анна ходить з ангелом", Елми Аалтонен, улюбленої кількома поколіннями дітей у Фінляндії, але, на жаль, абсолютно невідомої в Росії.
Книга вважається класикою дитячої літератури про ангелів на батьківщині автора, і тепер з нею можуть познайомитися і російськомовні читачі.
Книга унікальна тим, що звернена до дітей з молодшого віку (і до 99 років, я в ній багато почерпнула саме як батько і наставник),
але зачіпає при цьому вона дуже серйозні питання, при тому, що це художня книга:
Що таке любов до ближнього, і як не пропустити ближнього в нужді?
Як, маючи на носі окуляри любові, вміти заглянути в серце людини і зрозуміти, що насправді стоїть за його поведінкою?
Чому люди хворіють і страждають? Рак, хвороба Паркінсона, сліпота, Деменція та ін. - Анна побачить ці реалії і дізнається, як до них ставитися.
Чому на долю маленьких дітей випадають великі біди? Хвороби, смерть або батьки-алкоголіки?
Старість, як вона є, з усіма її атрибутами і немочами, але при цьому старість благочестива і вдячна. А якщо не так, то чи можна це виправити.
Смерть як перехід від смерті до життя для тих, хто попросив Ісуса про це життя. Чому померти не страшно, якщо ти належиш Богу.
Дитячі страхи. Як жити, якщо боїшся війни, смерті, аварії, катастроф та іншого.
Непослух, впертість, помилки - як з ними розбиратися, самому і за допомогою інших.
Як відрізняється світ навколо, якщо дивишся на нього в окуляри любові, а як - якщо знімаєш їх. Чи можна розбити окуляри любові? Чи можна отримати нові?
Світла, добра книга, незважаючи на такі серйозні питання. Анна-довірливий і наївний дитина, який в першому розділі знайомиться зі став раптом видимим її ангелом, у другій отримує від Ісуса окуляри любові, а потім в кожному розділі переживає якусь подію або зустріч. Під чуйним керівництвом ангела, який грає змішану роль хранителя і дорослого наставника Анна стикається з описаними вище життєвими реаліями і вчиться розуміти, як втішати, допомагати і як сподіватися на Бога, просячи Його допомоги. Сама Анна-не ангел. Вона може упиратися, не слухатися, навіть розпускати руки. Всі ці ситуації дуже мудро розібрані.
Текст: 119 сторінок формату PDF: титульний лист, 17 глав, "від автора" і зміст в кінці книги. У книзі є відскановані ілюстрації-розмальовки, створені автором. Крім цього прикладений і окремий файл з тими ж ілюстраціями.
Шрифт 18, щоб можна було комфортно читати і дитині самій, якщо роздрукувати і дати. Картинки можна розфарбувати.
Аудіо: я начитала повністю всю книгу саме так, як я бачила І чула її всередині себе, коли робила переклад. Вклала душу і всю мою любов до цього тексту. Розставила всі акценти так, як роблю це, читаючи своїм дітям. І в темпі своєї промови (Я не можу ні слухати, ні говорити повільно).
https://privatelink.de/?https://vk.com/market-116958555?w=product-116958555_7147365