Програма розрахована на психологів, педагогів і представників адміністрації освітніх установ, фахівців психолого-педагогічних-медико-соціальних служб, соціально-реабілітаційних центрів та правоохоронних органів.
Сучасні батьки і школа все частіше стикаються з масою негативних і драматичних явищ: агресивні напади, цькування, самогубства, самоушкодження поведінку. Для оперативного реагування в цих ситуаціях і здійснення їх профілактики фахівцям освітніх установ явно не вистачає знань і навичок, які традиційно складають компетенції юридичних психологів. Заповненню цих дефіцитів і буде присвячена наша програма.
в результаті навчання учасники зможуть:
- отримати цілісне уявлення про критерії оцінки психологічного здоров'я людини,
- навчитися помічати і швидко виявляти ознаки психологічного неблагополуччя в поведінці і продуктах діяльності учнів;
- зрозуміти, як можна використовувати отриману діагностичну інформацію з метою попередження небезпечних форм поведінки і корекції їх наслідків.
- Теоретико-методологічний підхід до визначення поняття "психологічне здоров'я".
- фактори і умови, що визначають ступінь психологічного здоров'я дітей шкільного вік.
- критерії оцінки психологічного здоров'я на когнітивному, емоційному та поведінковому рівнях.
- агресія як соціально-психологічний феномен, форми і рівні її реалізації.
- експрес-діагностика індикаторів ризику соціально-небезпечних форм поведінки:
- психологічний аналіз особистості,
- спостереження за поведінковими проявами,
- аналіз продуктів діяльності учнів (тексти, малюнки, фотографії, відео - та аудіо-записи).
- наступні дії, спрямовані на профілактику і корекцію явищ булінгу, суїцидальної, агресивно-делінквентної поведінки, різних форм аутоагресії в освітніх установах.
міні-лекції, веб-презентації, Самостійна робота над завданнями, супервізія.
https://privatelink.de/?https://www.imaton.ru/seminars/znachimye-indikatory-psihologicheskogo-neblagopoluchiya-uchaschihsya-kak-ih-ispolzovat-dlya-profilaktiki-i-preduprezhdeniya-socialno-opasnyh-form-povedeniya-v-obrazovatelnyh-uchrezhdeniyah/