Що нового?

Придбаний Книжкова полиця сім'ї Агеєвих (Оксана Агєєва)

Інформація про покупку
Тип покупки: Складчина
Ціна: 221 ГРН
Учасників: 0 з 23
Організатор: Відсутній
Статус: Набір учасників
Внесок: 10 ГРН
0%
Основний список
Резервний список

Gadzhi

Модератор

Постійно, роками мене просять порадити читання для дітей і підлітків. Я то тут, то там, радила якісь добірки, але весь час відчувала, що це не те. Сухий список, просто назви авторів і книг не дають повноти інформації. Чому я рекомендую саме цю книгу? Чи вся вона хороша, або там є небажані для дитячих очей моменти? А як щодо інших книг цього ж автора? А який переклад краще? Так багато інформації залишається за бортом...

Я пішла з головою, просто поринула в роботу над тим, щоб згадати, що ми з дітьми читали останні років 20. І так вийшло, що будучи дорослою, я сама перечитала великий пласт дитячої літератури, і тому можу зв'язно і докладно розповісти про багатьох авторів і книгах.

У презентації для цього вебінару 400 слайдів.
Я все показала, зазначила різні нюанси. Порадила авторів і ті книги у них, які ми любимо. Десь порадила видання, десь-переклад, а десь-вдалу екранізацію, все саме наше улюблене, все, на чому росли і виховувалися мої діти. Російське і перекладне, дореволюційне, Радянське, сучасне, християнське і світське.

Все згадати не вдалося. Щось у нас лежить ще не прочитаним. Цей вебінар може стати відкритою серією,де " далі буде..."

У вебінарі 3 частини.
Розподіл довільний, в першій частині я поділилася важливими думками і нашим досвідом того, як ми готуємо дітей читати нерафіновані і неоднозначні книги, тим, як закладаємо фундамент цінностей, потім дала добірку книг для дошкільнят і там же почала розповідати про книги для дітей шкільного віку обох статей.
У другій частині я продовжила розповідь про книги для школярів і почала розмову про книги для підлітків.
У третій частині продовження про книги для підлітків та юнацтва і добірка книг для дівчаток і їх мам (я сама перечитала все дівоче років з 30 до 35 і читаю досі, це читання формує мене). Окремо для хлопчиків добірки немає, тому що все, що читають хлопчики, можуть читати і дівчатка (а ось навпаки не завжди). Має сенс брати все цілком. Поділити на зручні частини за віком не вийшло, не вистачало інформації на цілу частину. Зате будуть наведення для себе, онуків, на виріст і т.д. вебінар стає логічним доповненням до "силі читання".

ПС: в ночі, заливши вебінар, згадала, що забула 2 книги: Екарта цур Нідена "Захистіть млин" (рекомендую без позначок) і для дівчаток Олександру Бруштейн "Дорога йде в далечінь" з продовженням з позначкою, що треба обговорювати невіру тата і говорити про те, чим воно могло бути викликано.
Ех, скільки ще згадається книг "після" випуску вебінару...

https://privatelink.de/?https://vk.com/ourhomeedu?w=wall-116958555_37652

Угорі