Що нового?

Придбаний Основи розумного спілкування 2.0 (Олеся Матерова)

Інформація про покупку
Тип покупки: Складчина
Ціна: 1067 ГРН
Учасників: 0 з 35
Організатор: Відсутній
Статус: Набір учасників
Внесок: 31.7 ГРН
0%
Основний список
Резервний список

Gadzhi

Модератор

Практика показує, що в одних і тих же умовах різні люди отримують кардинально різні результати.

Наприклад, в одному і тому ж колективі у співробітників відносини з одним і тим же начальником складаються по-різному.
Для одного начальник - як батько рідний. А для іншого - як зла мачуха.

Ми не розуміємо, що насправді означають наші звичні слова і моделі спілкування і як їх сприймають оточуючі люди.

Наприклад, звичайний непроханий рада, який на вашу думку дуже доречний, виявляється абсолютно марний для іншої людини і викликає тільки агресію і роздратування.

Ми не намагаємося зрозуміти точку зору свого партнера, коли дивимося на один і той же предмет, але кожен зі свого боку, упускаючи при цьому можливості.

Наприклад, критика на нашу адресу скоріше за все викличе агресію або образу. І за цими емоціями ми втрачаємо можливість "почути" свого партнера і зміцнити відносини.

Ми хочемо, щоб про нас думали "добре", тому контролюємо думку оточуючих людей про себе виправдовуючись і до пояснюючи свої слова.

При цьому навіть не замислюємося, що насправді про нас і так ніхто не думає "погано" і в цей момент ставимо міцну, майже непробивну стіну нерозуміння між собою і партнером.

Ми вже маємо якесь уявлення про оточення, і не бачимо повної картини, знову ж упускаючи можливості.

Наприклад, при створенні свого бізнесу на рекламі мені сильно допоміг мій навик бачити далі загальноприйнятих рамок. І коли всі конкуренти вважали, що реклама в медичних установах заборонена, я припустила, що це може бути не так. І виявилася права!

Навіть якщо це все ми розуміємо і усвідомлюємо, то звичний сценарій спілкування повністю управляє нашою поведінкою і словами, які ми говоримо.

Тобто всі теоретичні знання залишаються абсолютно марними для нас. Ситуація не змінюється, грошей більше не стає.

https://privatelink.de/?https://materova.ru/speech

Угорі