Що нового?

Придбаний Адаптація терапії до онлайн-середовища. Самостійний (Кирило Кошкін)

Інформація про покупку
Тип покупки: Складчина
Ціна: 2243 ГРН
Учасників: 0 з 19
Організатор: Відсутній
Статус: Набір учасників
Внесок: 122.8 ГРН
0%
Основний список
Резервний список

Gadzhi

Модератор

Як вести індивідуальну і групову терапію Дистанційно, ніж замінити недоліки і як використовувати переваги онлайн-формату.

Світ змінився. Пандемія, карантин, ізольованість задають нам нові правила і формати роботи.
Все частіше терапевти намагаються перевести свою практику в онлайн. Адже якщо зараз не освоїтися в цьому просторі, то можна залишитися за бортом ковчега, який нестримно рветься в якусь нову реальність.
Спочатку здається, що немає нічого складного в тому, щоб просто почати консультувати в скайпі або Зумі. Але між разовими онлайн-сесіями і терапією по мережі є маса відмінностей.

при повному переведенні роботи в онлайн терапевти часто стикаються зі складнощами:
  • поганий контакт. Якість контакту не те. Я не бачу людини цілком, не можу зчитувати його невербальні посили, знаки тіла.
  • фінансові питання. Не можу визначити вартість онлайн-сесій, чи повинні вони бути дешевше, ніж звичайні. В онлайні виникає відчуття, що я " чогось не додала.
  • брак приватності: клієнт не може розслабитися, тому що в сусідній кімнаті сім'я, діти.
  • порушення терапевтичного контракту. Онлайн клієнти частіше просять про перенесення зустрічей, частіше пропускають. Під час сесії легше відволіктися і мені, і клієнту, це навіть не завжди можна помітити.
  • звичні техніки не працюють. Мені некомфортно. У роботі я часто використовую простір кабінету,різні предмети для розстановок, що важко онлайн. Відчуваю себе ОБМЕЖЕНОЮ.
  • технічні складності. Зв'язок переривається, клієнт скаржиться, що погано чує мене. І я не розумію, куди дивитися: в камеру (тобто як би в очі), втрачаючи з уваги обличчя клієнта, або на екран, але тоді мій погляд буде "повз" співрозмовника.
  • втома. В онлайні більше напружуюся і втомлююся.Є відчуття роботи в крихких і рухливих рамках, нестійких, і потрібно докладати додаткових зусиль, щоб тримати те, що в офлайні тримається саме.
  • клієнти "відвалюються". Частина клієнтів відмовилася переходити в онлайн формат. У мене практика ополовинилась після карантину, кожен день по людині-двоє йшло перший тиждень.
Онлайн вимагає адаптації всіх аспектів нашої роботи – від деталей терапевтичного контракту до специфіки перенесення і контрпереносу.
І зокрема- опрацювання віртуального образу терапевта . Тому що терапевт на екрані гаджета – це інший терапевт. Не такий, як у себе в кабінеті.

Іншими словами - нам потрібен терапевтичний аватар.
Саме він буде проводити терапію – а ми будемо ним керувати, як персонажем в онлайн-грі.
Запрошую вас освоїти онлайн-формат і вибудувати ваш віртуальний робочий образ на курсі "Аватар психотерапевта. Адаптація терапії до онлайн-середовища".

Що в програмі:
Онлайн-терапія-різниця є!
  • Корабель Тесея і терапевтичний процес
  • Всі психотерапевти-віртуальні. Але є нюанс ...
  • Обмеження та можливості онлайн-терапії
З чого почати: внутрішня підготовка
  • Міфи і установки, які заважають терапевту працювати онлайн
  • Я " живий "і я" віртуальний " - не одне і те ж
  • "Живий "і" віртуальний " клієнт - теж різні люди
  • Як працюють психотерапевтичні механізми в онлайні
  • Особливості перенесення при роботі онлайн
Технічна підготовка
  • Віртуальний кабінет терапевта
  • Зробіть собі зручно
  • Яке обладнання вам знадобиться
  • Якими програмами краще користуватися
Особливості контракту
  • Стиль роботи змінюється-змінюється і контракт
  • Чи може клієнт виходити на зв'язок з ванною?
  • Що робити, якщо в сеанс вриваються діти,собаки, кур'єри...?
  • Якою має бути вартість терапії онлайн?
  • Які ще пункти необхідно прописати в контракті?
Організація процесу: індивідуальна терапія
  • Яка різниця між віртуальною та живою присутністю
  • Як конструюється віртуальний образ (аватар) терапевта
  • Когнітивно-інформаційний стиль ведення терапії
  • Неочевидні вигоди онлайн-терапії для клієнта
Організація процесу: група
  • Як відбирати учасників групи-і навіщо це робити
  • Чим правила онлайн-групи відрізняються від правил" живих " зустрічей
  • Закривати групу або залишити відкритою?
  • Особливості групової динаміки в онлайні
  • Як готувати сценарій занять - і чому він особливо важливий
https://privatelink.de/?https://chastnayapraktika.com/avatar/

Угорі