опис
- Через брак можливості висловитися прямо, деякі соціально-філософські системи презентувалися в СРСР через радянську фантастику.
Тому, вона перенасичена концептами, стрижневим з яких був принцип "активної еволюції" - людство, освоюючи продуктивні сили, в своєму розвитку доходить до вирішення головного завдання:
- автоеволюції, тобто освоєння еволюції, як продуктивної сили, управління нею, створення суспільства із заданими властивостями.
Я завжди дивлюся на базову антропологічну модель, закладену в тій чи іншій концепт: що передбачається в людині і людстві: більше зла або більше добра?
Автоеволюція передбачає направлення добра, існуючого в людині на посилення добра в людині, на культивування добра в людстві.
Кір Буличов і Річард Вікторов (автори сценарію, який писався два роки!) зіштовхують у фільмі дві моделі:
Коли я семирічною дитиною вперше побачив Його, я ще не підозрював, наскільки актуальним ця історія виявиться в майбутній дійсності:
Я шукаю ті, які передають необхідний темі символізм.
Вивчення блокуючої системи (БС) в людині, що живиться вихованням, освітою, концептами, картинами світу, досвідом, оточенням, самими обставинами - тема семінару.
Як і якими засобами живі автомати і напівавтомати, які ми з себе часто представляємо, можуть обійти БС, стати сильніше і вище її, глибше в реакціях, далекоглядніше в світі?
Де і, головне, в чому шукати опору в спробі подолати внутрішній контролюючий механізм, інстальований в нас дисциплінарним суспільством, самим ходом речей?
У цьому фільмі не буде жодного героя, який не зіткнувся б з необхідністю подолати щось дуже глибинне і "органічне" в собі і стати людиною, вище обставин:
Наприкінці фільму ми бачимо біомасу, яка намагається з'їсти планету.
Професор Глан, батько, Нійі, дає цій масі дуже точну характеристику:
- Поки в ній немає мозку, вона ненаситна. З неї ми і будемо робити нових людей.
- Через брак можливості висловитися прямо, деякі соціально-філософські системи презентувалися в СРСР через радянську фантастику.
Тому, вона перенасичена концептами, стрижневим з яких був принцип "активної еволюції" - людство, освоюючи продуктивні сили, в своєму розвитку доходить до вирішення головного завдання:
- автоеволюції, тобто освоєння еволюції, як продуктивної сили, управління нею, створення суспільства із заданими властивостями.
Я завжди дивлюся на базову антропологічну модель, закладену в тій чи іншій концепт: що передбачається в людині і людстві: більше зла або більше добра?
Автоеволюція передбачає направлення добра, існуючого в людині на посилення добра в людині, на культивування добра в людстві.
Кір Буличов і Річард Вікторов (автори сценарію, який писався два роки!) зіштовхують у фільмі дві моделі:
- процвітаючої землі, що зуміла вийти на шлях автоеволюції,
- і гине в екологічній катастрофі Десси, що йде тим шляхом, яким ми приблизно йдемо зараз.
Коли я семирічною дитиною вперше побачив Його, я ще не підозрював, наскільки актуальним ця історія виявиться в майбутній дійсності:
- геніальний вчений, який зламався під вагою зла, і вирішив, що сучасне йому людство безнадійне і вирішив створити нових, штучних людей, з місією - покінчити зі старою історією і почати нову,
- віце-прем'єр, який зрадив заради влади друга-вченого, з тим, щоб врятувати його мрію про нове людство, і пожертвував життям за відродження рідної планети,
- олігарх, що належить до вищої жрецької касти ревнителів, схиблений на борг перед планетою, але вважає, що вища правда - в природному ході речей, згоди з природою, відмови від антропологічного бунту,
- і, нарешті, штучна людина, дочка професора, створена заради великої місії порятунку людства своєї планети з клітин віце - прем'єра, нагодована ідеалами здоров'я і свободи і - залишилася одна в загиблому зорельота-з вбудованою системою повного контролю всередині.
Я шукаю ті, які передають необхідний темі символізм.
Вивчення блокуючої системи (БС) в людині, що живиться вихованням, освітою, концептами, картинами світу, досвідом, оточенням, самими обставинами - тема семінару.
Як і якими засобами живі автомати і напівавтомати, які ми з себе часто представляємо, можуть обійти БС, стати сильніше і вище її, глибше в реакціях, далекоглядніше в світі?
Де і, головне, в чому шукати опору в спробі подолати внутрішній контролюючий механізм, інстальований в нас дисциплінарним суспільством, самим ходом речей?
У цьому фільмі не буде жодного героя, який не зіткнувся б з необхідністю подолати щось дуже глибинне і "органічне" в собі і стати людиною, вище обставин:
- Так ... порядок у світі недосяжний. Заштопаєш одну дірку, тут же з'являється Нова.
- І ви пропонуєте скласти руки і чекати?
- Може бути, природний хід подій надійніше? Підкоритися природі і слідувати за нею?
- Тоді б ми перестали бути людьми.
- Але ви терпите і поразки.
- Це неминуче. Наш світ, Галактика-це арена боротьби. Якби ми не зазнавали поразки, ми не могли б навчитися зібратися з силами, щоб наступного разу перемагати.
- А де ж межа? Мета?
- Торжество Розуму. Торжество космічного людства над силами зла.
Наприкінці фільму ми бачимо біомасу, яка намагається з'їсти планету.
Професор Глан, батько, Нійі, дає цій масі дуже точну характеристику:
- Поки в ній немає мозку, вона ненаситна. З неї ми і будемо робити нових людей.
https://privatelink.de/?https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc2Oe7fqzJlrQB0HmLmzSYwUjDzqVwWaBFxa98ihJz0hb37sA/viewform