Що нового?

Придбаний [Apeiron] Картина світу як раціональний проект. Заняття 3 (Олексій Арестович, Олексій Буров)

Інформація про покупку
Тип покупки: Складчина
Ціна: 534 ГРН
Учасників: 0 з 11
Організатор: Відсутній
Статус: Набір учасників
Внесок: 50.5 ГРН
0%
Основний список
Резервний список

Gadzhi

Модератор

Курс покаже вам як можна будувати картину світу, індивідуальну для кожної людини, спираючись на різні дисципліни науки.

звідки все взялося, і заради чого це все
Ми живемо в нігілістичному світі, де не прийнято обговорювати подібні питання в публічному полі. Зазвичай передбачається, що істинного сенсу ні в чого немає, що я можу жити заради чого завгодно, приписувати всьому який завгодно сенс, це моя справа вільної людини. Так прийнято вважати-але чи розумна ця віра в Глобальну безглуздість? Чи не є це лише дивний забобон, чомусь взяв гору над умами?

У цьому курсі будуть обговорюватися аргументи нігілізму і буде вибудовуватися альтернатива — осмислена картина світу на основі даних про Всесвіт і людину, що надаються математикою, фізикою, біологією, антропологією, історією. Картина світу буде вибудовуватися не як віровчення, а як раціональний проект — приблизно так само, як Шерлок Холмс розкривав загадкові справи.

Детальніше про заняття

Звідки все взялося, і заради чого це все-Всесвіт, життя, людство, я? Заради чого варто жити, а то й жертвувати життям, в чому справжні цінності і святині, яка їхня справжня ієрархія і чи є вона? Чи можлива картина світу, що дає на ці питання відповіді, витримуючи при цьому як завгодно жорстку критику? Яким чином, на яких підставах така картина могла б будуватися?

Ми живемо в нігілістичному світі, де не прийнято обговорювати подібні питання в публічному полі. Зазвичай передбачається, що істинного сенсу ні в чого немає, що я можу жити заради чого завгодно, приписувати всьому який завгодно сенс, це моя справа вільної людини. Так прийнято вважати-але чи розумна ця віра в Глобальну безглуздість? Чи не є це лише дивний забобон, чомусь взяв гору над умами?

У цьому курсі будуть обговорюватися аргументи нігілізму і буде вибудовуватися альтернатива — осмислена картина світу на основі даних про Всесвіт і людину, що надаються математикою, фізикою, біологією, антропологією, історією. Картина світу буде вибудовуватися не як віровчення, а як раціональний проект — приблизно так само, як Шерлок Холмс розкривав загадкові справи.

Теми лекцій:
  1. Внесок математики в картину світу: об'єктивний ідеалізм;
  2. Інтегральне відкриття фізики: піфагорійський Всесвіт;
  3. Життя, еволюція та космологічний антропний принцип;
  4. Етика і політика в картині світу;
  5. Теологічні та антропологічні висновки.
Олексій Буров

https://privatelink.de/?https://apeiron.school/rational-map

Угорі