Що нового?

Придбаний [Apeiron] кінотренінг "ми, нижчепідписані" (Олексій Арестович)

Інформація про покупку
Тип покупки: Складчина
Ціна: 1357 ГРН
Учасників: 0 з 17
Організатор: Відсутній
Статус: Набір учасників
Внесок: 83 ГРН
0%
Основний список
Резервний список

Gadzhi

Модератор
- Є такий геніальний сценарист, Олександр Гельман:" премія"," зворотній Зв'язок"," Зіна-Зінуля " та інші.
Його жанр-відкрита азартна рубка сильних людей з принципових для них питань.
Мій улюблений жанр.)
Кіно-тренінг по перлині його колекції, фільму"ми, що нижче підписалися".
Дія відбувається в одному вагоні поїзда, в класичному Чеховському стилі:
- люди п'ють чай, а в цей момент ламаються їхні долі.

Спробуємо розібратися - що людина може протиставити такий ломки?..
- У бентежний час живемо.
Бентежний час породжує бентежних людей, і люди в цьому відношенні поділяються на наступні категорії:
1. Люди без правил, принципів і позиції. Який спить.

Це перекотиполе, вітер. Вони зазвичай приймають ту сторону в життєвій грі, з силою і яскравістю якої ототожнилися. Спонтанно.
Ось по кайфу мені ця позиція, ця мова, цей виступ, ці слова - я сюди.
У життєвій боротьбі такі люди, на жаль, в основному грають роль добрив, біомаси, на якій ростуть суперечки.

2. Люди з правилами. Правила відрізняються від принципів тим, що вони, в основному, диктують як чинити. А принципи-як не чинити.
Правило можна замінити новим правилом або на час відступити від нього, принцип - річ куди більш сувора.
Якщо функція правил-встановлювати вішки на шляху, то у принципів - не давати збитися з самого цього шляху.
Правила задають етапи, принципи - напрямок.
У будь — якому випадку, люди з правилами і принципами-це вже прокинулися.
Вони сприймають життя через логіку проекції внутрішньої реальності на зовнішні події, тобто вже зрозуміли, що внутрішньо важливіше зовнішнього і воно - варто того, щоб бути реалізованим.
У порівнянні зі сплячими, з перекотиполем, це дуже істотне просування вперед, зовсім інший рівень. Ці люди вже не метушаться, а скільки-небудь усвідомлено намічають життєвий шлях, ділянки на ньому, і йдуть по ньому більш-менш твердо.
В цьому їх сила.
Слабкість людей з правилами і принципами полягає в тому, що їм буває важко докласти свої принципи до конкретної поточної ситуації, особливо якщо конфлікт або проблема багаторівневі і багатофігурні.
Добре мати правило:" всім сестрам по сережках", однак, буває важкувато реалізувати його в ситуації, коли сім'я, Робота, Хобі та друзі тягнуть в різні боки, претендуючи на один і той же час і увагу.

Тут правил і принципів не вистачить.
Тут потрібна позиція.
Позиція це спроектоване на конкретну ситуацію ядро внутрішніх переконань.
Позиція починається словами: "я особисто вважаю...".
Позиція передбачає знання себе (ядра переконань), життєвої мети, маршруту шляху до неї, умов, в яких проходить цей шлях, і найголовніше практично - здатність використовувати ситуацію в інтересах досягнення своєї мети, бо немає такої ситуації для людини з позицією, яку він не міг би поставити собі на службу.

"Просто" для цього потрібно дуже добре знати себе, обставини, мету і маршрут.
І якщо принципи — це огорожа, що не дає нам впасти з еволюційних сходів, пасивний принцип, то позиція — це те, що дозволяє нам вчинити відповідно до наших інтересів; зайняти позицію означає вчинити проактивну дію, впливати на ситуацію.

Нагадую, що кіно-семінар — це не спільний перегляд фільму, як можна було б подумати.)
Кіно-семінар-це самостійний семінар, де Кіно виступає приводом і матеріалом.
Цей семінар про трикутник:" принципи-позиції-цілі", про переконання та інтереси, про те, як їх виявляти і відстоювати, про те, як домагатися того, що вибрав в якості мети.
https://privatelink.de/?https://www.apeiron.school/ru/materials/kinotreningi/kinotrening-my-nizhepodpisavschiesya-080220

Угорі