Одним з важливих психологічних аспектів вагітності є підготовка до нової особистісної та соціальної ролі-ролі материнства. Очікування дитини нерідко супроводжується страхами і тривогами за благополучне протікання вагітності і пологів.
Арт-терапія допомагає нівелювати наявні побоювання, позбавити жінку від страхів, прийняти і усвідомити нову для неї роль, змінити самовідчуття і підготувати жінку до пологів.
на вебінар запрошуються клінічні психологи та лікарі-психотерапевти, які працюють у жіночих консультаціях, Пологових будинках та перинатальних центрах, а також психологи-консультанти та сімейні психотерапевти.
В результаті навчання учасники зможуть:
міні-лекції з розбором прикладів практичної роботи, виконання тематичних завдань, освоєння арт-терапевтичних технік, веб-презентація, групове обговорення.
Арт-терапія допомагає нівелювати наявні побоювання, позбавити жінку від страхів, прийняти і усвідомити нову для неї роль, змінити самовідчуття і підготувати жінку до пологів.
на вебінар запрошуються клінічні психологи та лікарі-психотерапевти, які працюють у жіночих консультаціях, Пологових будинках та перинатальних центрах, а також психологи-консультанти та сімейні психотерапевти.
В результаті навчання учасники зможуть:
- підвищити свою компетентність в області перинатальної психології;
- отримати знання і вміння, необхідні для роботи з вагітними жінками;
- освоїти ефективні арт-терапевтичні техніки.
- специфіка використання арт-терапевтичних методів в роботі з вагітними.
- Методика використання арт-терапевтичних засобів в індивідуальній та груповій роботі:
- виявлення тривоги і страху ("людина-оркестр"," турбота про себе"," я і пологи","лицем до лиця");
- корекція тривожних і фобічних станів, профілактика вторинних емоційних порушень ("Колаж стану"," мої ресурси"," Сила роду"," Управління настроєм"," моє безпечне місце","Країна квітів");
- "Мандала" як інструмент екстреної корекції емоційного стану жінки ("щасливі пологи"," Моя прекрасна вагітність","Я і мій малюк");
- Підготовка до пологів, терапія творчим самовираженням (створення оберега для вагітної жінки-лялька "Пеленашка", створення оберега в люльку – лялька" Кувадка", фелт-терапія - живопис шерстю);
- техніки тілесно-орієнтованої психотерапії (дихальні техніки, медитативні практики, візуалізація).
- Теорія і практика використання метафоричних асоціативних карт для поліпшення самосприйняття і самовідношення жінки, корекції її емоційного стану, профілактики післяпологової депресії ("Образ жінки", "до і після", "Чудо всередині мене", "Шкала емоцій", "відображення").
міні-лекції з розбором прикладів практичної роботи, виконання тематичних завдань, освоєння арт-терапевтичних технік, веб-презентація, групове обговорення.
https://privatelink.de/?http://www.imaton.ru/vebinar/art-terapiya-dlya-beremennyh-vozmozhnosti-i-ogranicheniya/