Практична книга від досвідченого психіатра і автора бестселера "як розмовляти з мудаками" про те, як боротися з 40 проявами саморуйнівної поведінки — від прокрастинації до гніву. Аналізуючи своє життя, багато людей з жалем усвідомлюють, що вона мало схожа на те, про що вони мріяли, на що сподівалися. Ще сумніше розуміти, що нездатність реалізувати надії і мрії значною мірою обумовлена тим, що ви самі були головною перешкодою. А точніше, ваша саморуйнівна поведінка. Ось чому так важливо навчитися визначати власні моделі самосаботажа і відмовитися від усіх форм його прояву. Не зробивши цього, ви серйозно ризикуєте пережити в майбутньому найглибший жаль як через втрачені можливості, так і через невипробуваного задоволення життям і недоотриманої або недоданої любові. Цю книгу варто прочитати від корки до корки, а потім використовувати в якості довідкового посібника. Відкриваючи її, коли у Вашому житті виникнуть складні ситуації і вам знадобиться порада щодо зміни конкретної моделі саморуйнівної поведінки. Кожна різновид самосаботажа має унікальний характер, тому є і особливий спосіб боротьби з ним. Однак у них багато і спільних рис, а значить, деякі заходи ефективні у всіх випадках. Ця книга допоможе вам змінити моделі поведінки, що заважають йти вперед, і замінити деструктивну поведінку тим, яке поліпшить життя.
фішки книги
З мого досвіду, саморуйнівна поведінка (або, як його ще називають, самосаботаж) — ось головна причина, по якій люди звертаються до психотерапевтів. Ніщо так не виводить нас з себе — і не змушує сильніше себе ненавидіти, — ніж усвідомлення того, що ми самі заважаємо собі знайти любов, досягти успіху і випробувати щастя — словом, отримати те, про що мріємо. І все це наслідки саморуйнівної поведінки. Воно не дає нам мати в житті те, чого ми найбільше хочемо; воно працює проти наших інтересів. Воно зводить бар'єри на шляху до наших найпотаємніших бажань. Воно створює набагато більше проблем, ніж вирішує. Ось чому, піймавши себе на тому, що ви знову вдалися до руйнівних реакцій і звичок, хочеться в розпачі кричати: "повірити не можу, що я знову це зробив! Я ж знав, до чого це призведе! Ось вже точно: я свій найлютіший ворог!"
- аналіз 40 моделей саморуйнівної поведінки
- практичні рекомендації щодо подолання самосаботажу
З мого досвіду, саморуйнівна поведінка (або, як його ще називають, самосаботаж) — ось головна причина, по якій люди звертаються до психотерапевтів. Ніщо так не виводить нас з себе — і не змушує сильніше себе ненавидіти, — ніж усвідомлення того, що ми самі заважаємо собі знайти любов, досягти успіху і випробувати щастя — словом, отримати те, про що мріємо. І все це наслідки саморуйнівної поведінки. Воно не дає нам мати в житті те, чого ми найбільше хочемо; воно працює проти наших інтересів. Воно зводить бар'єри на шляху до наших найпотаємніших бажань. Воно створює набагато більше проблем, ніж вирішує. Ось чому, піймавши себе на тому, що ви знову вдалися до руйнівних реакцій і звичок, хочеться в розпачі кричати: "повірити не можу, що я знову це зробив! Я ж знав, до чого це призведе! Ось вже точно: я свій найлютіший ворог!"
- Для всіх, хто потрапив у пастку саморуйнування.
- Для всіх, хто хоче позбутися негативних моделей поведінки і змінити звички, щоб поліпшити життя.
дата написання: 1996
Тривалість : 5 ч.39 хв. 44 сек.
Перекладач : Оксана Медвідь
Читець: Олег Федоров
https://privatelink.de/?https://www.litres.ru/mark-goulston/ne-meshay-sebe-zhit-56816820/