Що нового?

Придбаний [Аудіокнига] рік без покупок. Як я відмовилася від безглуздих витрат (Кейт Фландерс)

Інформація про покупку
Тип покупки: Складчина
Ціна: 156 ГРН
Учасників: 0 з 8
Організатор: Відсутній
Статус: Набір учасників
Внесок: 20.3 ГРН
0%
Основний список
Резервний список

Gadzhi

Модератор
про книгу
До тридцяти років Кейт Фландерс зрозуміла, що, подібно багатьом, опинилася в порочному колі споживацтва: чим більше вона заробляла, тим більше їй хотілося купувати, і це повторювалося знову і знову. Вона залізла в борги, але як тільки позбулася їх, старі звички знову взяли верх. І тоді вона зрозуміла, що нескінченні витрати зовсім не роблять її щасливою, а лише заважають домагатися бажаного, — і поставила собі сміливу мету: нічого не купувати цілий рік.
Ця книзі описує життя Кейт протягом 12 місяців, під час яких вона купувала Тільки товари повсякденної необхідності: їжу, побутову хімію, бензин. За цей рік вона не тільки перестала бути одержимою магазинами, але і привчила себе витрачати менше. Вона звільнила квартиру від мотлоху, викинувши 70% свого майна, навчилася лагодити речі, які раніше викидала, дізналася про рух за скорочення відходів і перестала дивитися серіали. З кожним місяцем їй ставало все очевидніше, що чим менше вона споживає, тим краще себе почуває. Дивно, але в складних життєвих ситуаціях таке самообмеження не заважало їй, а, навпаки, допомагало. Вона зрозуміла, чому раніше, зіткнувшись з проблемами, завжди зверталася за розрадою до шопінгу, алкоголю і їжі — і усвідомила, чого їй це коштувало. Оскільки їй довелося відмовитися від старих звичок, вона провела рік, створюючи нові, і поступово розуміючи, що для неї дійсно важливо.
Чесна історія Кейт, повна відкриттів і рекомендацій, напевно змусить вас задатися питанням: А що такого є у Вашому житті, за що вам варто було б перестати чіплятися? Можливо, що ця книга допоможе зрозуміти, як позбутися від усього зайвого і зберегти найцінніше.

Для кого ця книга
  • для тих, кому важливо впорядкувати витрати і почати витрачати менше.
  • Для всіх, хто хоче сформувати хороші звички і позбутися від залежностей.
  • для тих, хто прагне до більш простого і усвідомленого життя.
Якщо читання моєї історії надихнуло вас провести власний експеримент, дозвольте мені спочатку сказати, як я рада за вас. Це непросте рішення, але я знаю: в задуманому вами немає нічого неможливого. Змінити свій підхід до витрат і з'ясувати, що ви по-справжньому цінуєте в житті, — цілком досяжна мета.

Перш ніж ви почнете, я раджу вам витратити якийсь час, щоб подумати ось про що: чому в першу чергу ви хочете за це взятися? У чому причини? Може, ви керуєтеся тими ж мотивами, які рухають вами зазвичай, а може, справа в чомусь іншому.

Під час експерименту я також раджу вам скласти список своїх цінностей. Вони не повинні збігатися з цілями: плутанина між цими двома поняттями якраз і приводила до того, що я купувала стільки речей для ідеальної версії себе. Цінності - це ваші принципи, ваші стандарти поведінки, Ваша думка про те, що найважливіше в житті. Кожен раз, коли ви розумієте, що щось представляє для вас цінність, додайте цю річ до списку. І тримайте його під рукою (можливо, навіть у гаманці).

На той час, коли ви завершите експеримент, я сподіваюся, ви побудуєте той спосіб життя, який відповідає вашим цілям і цінностям і при цьому відповідає вашому бюджету. Саме така комбінація допомагає знайти внутрішній спокій, задоволення і відчути вдячність за все, чим ви володієте.
https://privatelink.de/?https://www.mann-ivanov-ferber.ru/books/god-bez-pokupok/

Угорі