Кому підійде курс?
- Мамам (та й татам!) часто хворіючих дітей (ГРВІ, застуди, захворювання шлунково-кишкового тракту, будь-які інші хвороби)
- Мамам дітей із затримками та особливостями розвитку
- Мамам, які надмірно опікуються і контролюють своїх дітей, часто відчувають страх за їх здоров'я
- Мамам дітей з порушеннями сну
- Всім МАМАМ, які бажають, щоб їхні діти були здорові!
23 квітня. Урок №1
- Дитяча психосоматика-головні переваги і вигоди перед традиційною медичною парадигмою лікування. Виходимо з позиції жертви, виявляємо можливості і надію.
- чому хворіють діти? Коротка фізіологічна і біологічна основа дитячої психосоматики, абсолютно всі механізми програмування здоров'я дитини і зв'язку з мамою (раппорт і вегетативний резонанс). Як користуватися довідниками максимально ефективно
- практична і домашня робота, яка допоможе навчитися встановлювати можливі причини хвороб вашої дитини.
- Опитувальники для матері, що направляють увагу на можливі причини.
- Універсальні техніки виявлення причин симптомів.
- всі способи пошуку причини симптому дитини, які важливо врахувати:
- закон гнізда
- Закон циклів повторення
- Закон сімейної ролі і тріад
- Сім'я як головне середовище, що формує симптом і методи роботи з Актуальною сімейною причиною, що породжує хворобу.
- практична і домашня робота:
- опрацювання причин з Фази програмування (вагітність і 1-й рік життя)
- Техніки та вправи по роботі з сімейною причиною симптому.
- Таблиця емоцій і способів правильної дорослої та дитячої реакції для відновлення здорового внутрішньосімейного взаємодії.
- головний принцип зцілення і Метод Драпкіна в базовому і просунутому варіанті, як головний методичний спосіб з'єднання причини і симптому.
- прийоми роботи батьків з тілесними симптомами дітей після 5-6 років, психодраматичні, символічні, арт-терапевтичні. Суть і принципи.
- Роздатковий матеріал за методом Драпкіна з рекомендаціями щодо складання індивідуальної програми.
- Інструкції по технікам роботи з дитиною.
Ефір" Питання-відповідь " з Ігорем Мочаловим у форматі ZOOM-конференції.
12 травня. Урок № 4
- позбавлення від провини, тривоги і самообесценіванія, як головних пасток на шляху зцілення від симптомів.
- поняття вторинної вигоди в дитячій психосоматиці, і як її опрацювати.
- Практики роботи з материнською виною і тривогою.
- Техніки дослідження та опрацювання вторинної вигоди.
- тригери, навіювання і переконання-чому саме вони часто і запускають психосоматику, в чому суть, як впливають і як зупинити.
- вірусні та бактеріальні захворювання: причини і зв'язок з психосоматикою, на що дивитися в першу чергу. Прийоми роботи з імунітетом.
- техніки для пошуку і опрацювання тригерів
- Техніки батькам для роботи з імунітетом дітей в різних формах
- Фінальна узагальнююча інструкція від А до Я
https://privatelink.de/?https://ppiblog.ru/det_psychosomatika