Що нового?

Придбаний [EduNote] Інцест. Від зберігає життя до руйнівного (Леся Куценко)

Інформація про покупку
Тип покупки: Складчина
Ціна: 350 ГРН
Учасників: 0 з 4
Організатор: Відсутній
Статус: Набір учасників
Внесок: 91 ГРН
0%
Основний список
Резервний список

Gadzhi

Модератор
якщо при слові" інцест " у вас виникає асоціація про заборонений тілесний контакт і кровозмішення, то це не єдине його вимір. Інцести на рівні словесних репрезентацій трапляються майже в кожних відносинах батько/дитина. Вони зовсім не такі очевидні, як сексуальне насильство, але іноді мають не менш тяжкі наслідки для психічного становлення суб'єкта.
Гея породила Урана, небо. Він розстелявся над нею і зачинав з нею дітей, але так як він залишався розпростертим над Геєю в безперервному Злягання, цим дітям ніяк не вдавалося вийти з живота матері. Тоді вона озброїла одного зі своїх синів ножем і той, каструючи свого батька, дозволив своїм братам і сестрам народитися.
Інцест і кастрація складають серцевину міфів, що структурує суспільство і наше несвідоме.
На зорі психоаналізу істерички намагалися вселити Фрейду, що стали жертвами спокушання, поки Фрейд нарешті не здогадався, що спогади про спокушання найчастіше є продуктами фантазму, а не результатом дійсного сексуального насильства.
Він йде ще далі і постулює, що потенційний інцест з матір'ю для дітей обох статей є обов'язковим сценарієм, якого неможливо уникнути. Мова звичайно ж йде про тілесної зв'язку між дитиною і матір'ю, в основі якої присутній інцестуозне ставлення.
Так коли ж інцест, що зберігає життя на зорі нашого народження, стає смертоносним? "Я вільно могла б завести собі коханця, - каже Ельза, - що стосується мого чоловіка, мене б це не сильно бентежило, але у мене склалося б враження, що я зраджую свого сина".
Формат: відеозапис вебінару
Тривалість зустрічі: 1,5 години

На цій зустрічі ми будемо говорити про інцестуальний вимір фантазму як у відносинах мати-дитина, так і у відносинах батько-дитина; виявимо, як це вимір звучить в мові, і відокремимо інцестуозний вимір фантазму від педофільного бажання дорослого.
ми також торкнемося клінічного прояву та ролі інцестуозних репрезентацій:
  • в оточенні психотичних аналізантів
  • у випадках незрозумілого безпліддя, страху народження дегенеративних дітей і післяпологових психозів
  • в історіях з повіями, кокотками," артистками любові " і чоловіками, що володіють декількома жінками
  • а також у випадках фобій і труднощів підліткового віку, коли виявляється сексуальність дитини активізує психічні конфлікти його батьків.
Для кого:
Для фахівців, студентів профільних вузів і всіх, хто цікавиться психоаналітичною концепцією, а також сімейними відносинами. Спеціальна освіта учасників вітається, але не є обов'язковою
спікер:
Куценко Леся Петрівна, психоаналітик, магістр гуманітарних наук з психології Університету м. Ніцци, сертифікований спеціаліст УАП, сертифікований спеціаліст ЕКПП, викладач МИГП. Читає курс лекцій "психоаналітичні концепції нарцисизму", "психоаналітична Діагностика", ведуча семінару "Мазохістський вимір у психоаналізі".
https://privatelink.de/?https://edunote.ru/course.php?288

Угорі