Що зробити, щоб керівник оцінив результати вашої роботи по достоїнству?
Показати HR-дані для виконання KPI і запропонувати обгрунтовані рішення з розвитку бізнесу!
У матеріалах онлайн-курсу ви дізнаєтеся як:
- працювати з HR-метриками і бачити вузькі місця. Розповімо, що таке HR-метрики: що потрібно вважати і як управляти персоналом на основі отриманих даних, без опори тільки на інтуїцію і досвід
- збирати і аналізуватидані без програмістів. Навчимо аналізувати дані, не чекаючи автоматизації і довгих узгоджень з IT-відділом. Ви зможете оперативно приймати зважені рішення
- робити наочні звіти для керівництва. Покажемо, як представити результати керівнику, щоб вас точно зрозуміли і почули. Ви потренуєтеся складати звіти у вигляді інфографіки і дашбордів
- тепер я знаю: що і як рахувати, як перейти від статистики до аналітики, які HR-метрики мені потрібні, як оцифрувати лояльність та інші абстрактні показники, як досягати KPI
- після онлайн-курсу я можу: перестати аврально вирішувати наслідки, вибудувати процеси управління персоналом, використовувати дашборди, перейти від простого найму до розвитку ресурсів
- в результаті я вмію: пояснювати директору користь HR-аналітики, складати бюджет на розвиток відділу з обґрунтуванням, складати звіти для керівника, говорити мовою бізнесу
Модуль 1. HR-метрики
Теорія
Теорія
Теорія
Теорія
- KPI, метрики і дані: в чому різниця?
- піраміда "потреб" HR-метрик за рівнями
- демонстрація типових дашбордів за рівнями піраміди
- Каталог HR-метрик. Як досягти балансу і уникнути перекосів
- проведення аудиту своєї компанії за допомогою каталогу типових HR-метрик
- аналіз "перекосів" і порожніх місць
Теорія
- типологія корпоративних звітів: оперативні, аналітичні та стратегічні
- різниця в змісті і подачі інформації. Адаптація під цільову аудиторію. Типові помилки на прикладі кейса"аналіз NPS"
- що важливо бізнесу. Розбір кейса про кадрові зміни
- створення резюме річного звіту з персоналу
- розбір рішень кейса
Теорія
- Що таке дашборд, чим він відрізняється від звичайного звіту
- Як працювати зі зведеними таблицями, вимоги до формату вихідних даних
- трансформація звіту по витратах на персонал в автоматично оновлюваний формат
- Покрокове створення дашборда по воронці підбору персоналу в MS Excel