Що нового?

Придбаний [Іматон] психосоматичні розлади у дітей та дорослих (Олена Маркман)

Інформація про покупку
Тип покупки: Складчина
Ціна: 2133 ГРН
Учасників: 0 з 21
Організатор: Відсутній
Статус: Набір учасників
Внесок: 105.6 ГРН
0%
Основний список
Резервний список

Gadzhi

Модератор

"Як не слід намагатися лікувати очі окремо від голови і голову-окремо від тіла,
так не слід і лікувати тіло, не лікуючи душу .........."
Платон "Хармід" в перекладі С. Я. Шейнман

ведуча: Олена Валеріївна Маркман (Лакомкіна), клінічний психолог, арт-терапевт, Сертифікований фахівець в області емоційно-образної терапії та використання МАК в психологічному консультуванні та психотерапії, член Російської арт-терапевтичної асоціації, Загальноросійської професійної психотерапевтичної ліги та Асоціації перинатальних фахівців.

увага! заняття проводяться на платформі ZOOM. Для підвищення якості навчання рекомендується бути присутнім на заняттях з включеними відеокамерою і мікрофоном.

Розуміння тісного взаємозв'язку тіла і душі виникло ще за часів Платона і Гіппократа. Авіценна перший висунув і обґрунтував гіпотезу виникнення тілесних недуг під впливом негативних емоцій. Серйозні наукові дослідження в цій галузі почалися в 19 столітті. З'явилося окремий напрямок в медицині, а пізніше і в психології, що вивчає вплив психологічних факторів на виникнення тілесних захворювань.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, від 38% до 42% всіх пацієнтів медичних установ мають психосоматичні розлади і не потребують медикаментозного лікування.

вебінар адресований широкому колу практичних психологів і психотерапевтів, зацікавлених в освоєнні ефективних арт-терапевтичних підходів, спрямованих на виявлення і корекцію психосоматичних розладів, усунення негативних тілесних симптомів, гармонізацію психоемоційного стану.

в результаті навчання учасники зможуть:
  • зрозуміти механізми і причини появи психосоматичних розладів;
  • познайомитися з авторською моделлю арт-терапевтичної роботи з психосоматичними проблемами у клієнтів різного віку;
  • освоїти діагностичні та корекційні техніки і прийоми в рамках запропонованої моделі;
  • використовувати отримані знання та навички у своїй професійній діяльності.
у програмі:
  • психосоматичні розлади: визначення поняття, типологія.
  • особливості психосоматичної особистості: типи характерів і їх психологічні захисту.
  • внутрішня картина хвороби і внутрішня картина здоров'я.
  • методи диференційно-діагностичного обстеження: клінічна бесіда, інтерв'ювання, психологічне тестування.
  • Особенностипсихологического консультування психосоматичних клієнтів.
  • Практикум арт-терапевтичної робота з дорослими:
    • виявлення незадоволених потреб (техніки: "турбота про тіло", "дзеркало емоцій");
    • Робота з негативними переживаннями, пов'язаними з фрустрацією тілесних потреб (техніки: "розмова з симптомом", "Моє бажане стан", "знайомство з нездоров'ям");
    • виявлення та корекція інтрапсихічного конфлікту (техніки: "переговори", "мій Всесвіт", "образа в мені", "Карта мого тіла");
    • усвідомлення ставлення до свого тіла і своєї хвороби (техніки: "почуття знайомі і незнайомі", "підводний човен", "свідчення емоцій", "ревізія минулого").
  • Практикум арт-терапевтичної робота з дітьми та підлітками:
    • клініко-психологічне тестування (методики:" хвороба як захист, копінг - стратегії"," динамічна оцінка самопочуття","аномальні відносини в сім'ї");
    • стратегії Роботи з дитячим енурезом, СДУГ, логоневрозом (техніки і вправи: "Фотоальбом"," я сам"," заслужити увагу батьків","материнська Емпатія");
    • методи лікувальної казкотерапії.
форми роботи:
міні-лекції з розбором прикладів з практики, виконання тематичних завдань, освоєння арт-терапевтичних і діагностичних технік, групове обговорення, психотерапевтичні вправи із застосуванням метафоричних асоціативних карт.

Обсяг програми - 16 академічних годин.
для повноцінного навчання учасникам знадобляться наступні матеріали:
  • папір А4;
  • кольорові олівці;
  • кольорові Фломастери;
  • фольга.
https://privatelink.de/?https://www.imaton.ru/vebinar/psihosomaticheskie-rasstroystva-u-detey-i-vzroslyh-avtorskaya-metodika-art-terapevticheskoy-raboty

Угорі