- 11.08.2022 - 13.08.2022
- 12 академічних годин
Типологічна концепція К. Г. Юнга-це класифікація людей відповідно до їх індивідуальними відмінностями, заснована на великому емпіричному матеріалі. Юнг виділив 16 типів людей, які відрізняються один від одного напрямком і способом руху психічної енергії.
Психологічний тип-це спосіб адаптації людини до світу, навколишнього його дійсності. Тільки з урахуванням своїх індивідуальних особливостей можна знайти "свій шлях" в житті. Нерідко батьки не розуміють індивідуальності своєї дитини і не враховують її при виборі стратегій виховання, роблячи все, щоб він "вписався" в їх власну картину світу і відповідав їх очікуванням. Як наслідок, подорослішав людина може все життя використовувати спосіб адаптації, що не відповідає його природі. Цей глибинний конфлікт з часом переростає в цілу низку психологічних проблем: незадоволеність своїм життям, тяжкість, внутрішній протест, відчуття, що "я живу не своє життя".
Знання і розуміння описаних Юнгом відмінностей між людьми має особливе значення для фахівців допомагають професій. Це дозволяє сформувати індивідуальний підхід до клієнта, виділити сильні сторони його психіки і ті функції, які слабо розвинені і потребують особливої уваги.
в результаті навчання учасники зможуть:
- навчитися визначати провідну функцію психіки;
- наблизитися до розуміння свого "істинного Я" і стати більш ефективним;
- освоїти можливості застосування типології К. Юнга в консультативній практиці (профорієнтація, особистісні конфлікти, приховані ресурси, проблеми взаємин);
- використовувати отримані знання для підвищення професійної ефективності та особистісного зростання.
- провідна, додаткова і підпорядкована функції психіки в концепції К.Юнга.
- Як використовувати знання психологічного типу особистості для розуміння себе і досягнення гармонії в житті?
- вибір професії та кар'єрне Консультування з опорою на тип особистості. Як відповісти на питання "Чим я можу і хочу займатися?"
- пошук внутрішніх ресурсів. Як перестати боротися зі світом і навчитися отримувати від нього підтримку?
- технології роботи з особистісними конфліктами і тіньовими аспектами особистості. Як проявляється "тінь" через підпорядковану функцію?
- Психотип "ідеального" партнера. Як визначитися з вибором супутника життя?
- Юнгіанський аналіз сновидінь. Як проявляються функції психіки в снах?
https://privatelink.de/?https://www.imaton.ru/vebinar/tipologiya-lichnosti-k-yunga-vozmozhnosti-ispolzovaniya-v-psihologicheskoy-praktike-i-lichnoy-zhizni/