Дати проведення-13 та 14 січня 2022 року
Час проведення-20: 00
Всі з нас хоч одного разу застрявали в ліфті. І бувало, що не на самоті-поруч знаходився або сусід, або колега по роботі, або просто незнайома людина або кілька людей. І тут раптом хтось вигукує: "ми всі задихнемося! Я не можу тут бути! Мені погано! Мені треба негайно вийти!”
Це напад клаустрофобії-боязні замкнутого простору.
При цьому ви самі думаєте: "а якщо дійсно повітря перестане надходити? Що буде? Ми помремо в страшних муках від задухи! А я не хочу вмирати!”
Це страх болісної смерті.
Це лише приклад ситуації, яка могла б статися з будь – якою людиною, і неважливо, хто ви при цьому-людина з фобією замкнутого простору, людина зі страхами або сторонній спостерігач. Важливо при цьому чітко розрізняти ознаки фобічного розладу і страху.
Фобія-найчастіше, незрозумілий страх чого-небудь: павуків, відкритого простору, натовпу, собак, польотів на літаку, змій, виду крові, бактерій... фобія може виникнути як миттєво, так і поступово, підживлюючись різними страхами.
Страх-сильна негативна емоція, боязнь передбачуваної або реальної небезпеки. Страх виникає поступово як, наприклад, страх темряви: спочатку просто незрозуміло, що там в цій темряві; потім думки про те, “а може, там щось під ліжком?"; потім "це там, в темряві, і воно чекає мене". Страх темряви прогнати легко-треба лише включити світло. З фобією такий номер не пройде.
Чому необхідно розрізняти фобії і страхи?
Для лікування фобій і роботи зі страхами використовуються різні підходи. Механізми виникнення фобій і страхів також різні. Страх-Базова емоція людини, де реакція на стимул дає викид адреналіну, серцебиття і приріст енергії. Так, побачивши агресивну зграю собак, людина може під впливом страху забратися на дерево протягом декількох секунд. Фобія ж виникає миттєво, іноді в далекому дитинстві, і джерело такого ірраціонального страху знаходиться глибоко на підсвідомому рівні і найчастіше логічно незрозумілий. Визначити походження страху або фобії, зрозуміти, що його викликало, усунути першопричину, навчити справлятися зі своїми страхами самостійно – завдання цього курсу.
https://privatelink.de/?https://institutnlp.ru/trainings/online/bystroe-lechenie-fobiy-rabota-so-strakhami/