тренінг з навчання читання англійською мовою включає в себе три вебінари по 60-90 хвилин.
З питанням про навчання читання стикається майже кожен учитель, і, я думаю, прийшов час нарешті обговорити всі аспекти і тонкощі цього процесу.
Основна цінність тренінгу полягає в тому, що я не буду переказувати інформацію з методичної літератури (хоча, теорію, безумовно, ми будемо розглядати). Але все ж більшу частину тренінгу я буду вчити вас працювати з читанням для різних вікових категорій студентів так, як вчу цьому вчителів, які працюють в моїй школі. Тобто, конкретно, зрозуміло і практично застосовно.
програма тренінгу:
Вебінар 1. Читання як психофізіологічний процес
Бонус: велика кількість прикладів ігор і активностей для відпрацювання читання на різних етапах навчання, які ігри, як і коли їх застосовувати.
вебінар 3. Адаптація методів і прийомів з навчання читання під різні підручники і потреби учнів
З питанням про навчання читання стикається майже кожен учитель, і, я думаю, прийшов час нарешті обговорити всі аспекти і тонкощі цього процесу.
Основна цінність тренінгу полягає в тому, що я не буду переказувати інформацію з методичної літератури (хоча, теорію, безумовно, ми будемо розглядати). Але все ж більшу частину тренінгу я буду вчити вас працювати з читанням для різних вікових категорій студентів так, як вчу цьому вчителів, які працюють в моїй школі. Тобто, конкретно, зрозуміло і практично застосовно.
програма тренінгу:
Вебінар 1. Читання як психофізіологічний процес
- Що таке читання? Які механізми включає в себе читання як психофізіологічний процес?
- Які основні умови для успішного оволодіння читанням?
- що необхідно знати саме вчителю іноземної мови для того, щоб успішно навчити читання студента?
- основні методи навчання читання (метод "фонікосв" і метод цілого слова). Їх плюси і мінуси, їх основна ідея і основні відмінності. Який з них в якій ситуації більш застосуємо?
- Як правильно змішувати два вищевказаних методу? Як правильно впроваджувати в збалансовану схему прийоми з будь-яких інших методів навчання читання.
- схематичний алгоритм навчання читання за "збалансованим методом", коли в основі лежить метод"фоніксів"
Бонус: велика кількість прикладів ігор і активностей для відпрацювання читання на різних етапах навчання, які ігри, як і коли їх застосовувати.
вебінар 3. Адаптація методів і прийомів з навчання читання під різні підручники і потреби учнів
- Як застосувати описані раніше схеми при роботі з повноцінним британським УМК? Яку зі схем вибрати? Розглянемо на прикладах найпопулярніших УМК для молодшої школи.
- на що спиратися при виборі схеми (і УМК)? Розглянемо реальні кейси з моєї практики.
- яку з перерахованих вище схем вибрати для навчання другокласника, третьокласника, підлітка, дорослого? Як адаптувати обрану схему під вік студента? Як правильно поєднати обрану схему і обраний УМК? Розглянемо реальні кейси з моєї практики.
https://privatelink.de/?http://weteacheng.com/shop/item/441-kak-nauchit-chitat-na-anglijskom