Ми всі знаємо, що корисно спати не менше 8 годин і робити зарядку. Але іноді потрібно розібратися в деталях, щоб закріпити корисні звички і зрозуміти, як саме вони впливають на наш організм і чому це не міф.
На курсі ми познайомимося із зовнішніми і внутрішніми факторами, що впливають на наш організм, і зрозуміємо, як реагувати на його сигнали. А також дізнаємося, чи існують шкідливі дієти і чи можна вести здоровий спосіб життя, не відмовляючись від улюбленої їжі і ледачих вихідних з серіалом.
Програма курсу
зовні і всередині: фактори, які впливають на наше здоров'я
Дізнаємося, як тривалість нашого життя змінювалася по ходу історії розвитку людства і які фактори впливають на наше здоров'я — від генетики до озонових дір. Обговоримо відкриття минулого, які надали раптовий ефект на здоров'я людини, і дізнаємося, яку таємну загрозу можуть нести в собі холодильник і водопровід.
Генетика: що записано в наших генах
Зрозуміємо, наскільки генетика визначає тривалість і якість нашого життя. Розберемо, про що нам можуть розповісти генетичні тести, що саме ми можемо успадкувати від батьків і як поліпшити здоров'я, переписавши свої гени.
старіння: як збільшити термін придатності організму і залишатися молодим З'ясуємо, що таке старіння, чому воно виникло і як з ним боротися. Вивчимо технології уповільнення старіння і омолодження організму і зрозуміємо, чи існує межа тривалості життя людини.
спосіб життя: чи є сенс відмовлятися від шкідливих звичок
Дізнаємося, які зовнішні чинники і в якій мірі визначають наше здоров'я. Розберемо, наскільки шкідливо куріння, від яких шкідливих звичок необхідно відмовитися і як залишатися психологічно здоровим в 21 столітті.
харчування: як знайти ідеальний раціон і не нашкодити собі
Розберемо, як харчові звички зробили нас людьми, як дієта впливає на наше здоров'я сьогодні і чим ми будемо харчуватися в майбутньому. З'ясуємо, які дієти можуть завдати шкоди організму і чи може алкоголь бути ліками.
Сон: чим небезпечний недосип і як з ним впоратися
Зрозуміємо, навіщо ми спимо і до чого призводить недолік сну. А також вивчимо ефективні способи поліпшення якості сну і боротьби з безсонням.
майбутнє: технології у сфері здоров'я та медицини
З'ясуємо, як технології вплинули на наше здоров'я, і дізнаємося, як вони сприяють і заважають нашому довголіттю. А також зрозуміємо, як технології майбутнього можуть вплинути на якість нашого життя: від спрямованої доставки ліків до вирощування клітин і органів.
Автор курсу
Олександр Тишковський
Кандидат біологічних наук, старший науковий співробітник лабораторії системної біології старіння в медичній школі Гарварду і МДУ ім. Ломоносова
7 вебінарів по 2 години
+
Додаткові матеріали, невеликі завдання і челленджі
+
Телеграм-чат з експертом
4 300 ₽
https://privatelink.de/?https://levelvan.ru/courses/186