Що нового?

Придбаний Їду до мами, або як спілкуватися з дорослими батьками (Аглая Датешидзе)

Інформація про покупку
Тип покупки: Складчина
Ціна: 1103 ГРН
Учасників: 0 з 28
Організатор: Відсутній
Статус: Набір учасників
Внесок: 41 ГРН
0%
Основний список
Резервний список

Gadzhi

Модератор

вам знайомий жарт: "коли я думаю, що я просвітлів, я збираю речі і їду до мами"?

І це дійсно так. Наші батьки завжди були і будуть чимось особливим у нашому житті. Для кого-то вони залишаються безумовною підтримкою, для кого - то - каменем спотикання і для всіх-вічним приводом для особистісного зростання. Справа в тому, що наші батьки народилися і виросли в країні, якої вже немає і зберегли багато установок, які непридатні до сучасної дійсності. Часто для них любити означає Турбуватися. Бути разом означає залежати. Ставити межі означає відкидати.

Вони соромлять і звинувачують, ображаються і плачуть. І часом все одночасно.

Комусь пощастило з" предками", комусь ні. Іноді невміння піклуватися про себе, інфантильність, залежна поведінка, бажання маніпулювати зашкалюють. Але все одно вони залишаються нашими батьками, бабусями і дідусями наших дітей. Вони завжди будуть тими, хто стоїть у нас за плечима. І нам треба навчитися якось з усім цим обходитися.

Багато що ми відчуємо на своїй шкурі, коли наші діти виростуть і почнуть літати на марс у відпустку, оперуючи такими поняттями, які нам і не снилися. Наші айфони залишаться в минулому, як залишилися в минулому дискові телефони. Ми теж зустрічаємося зі своїми обмеженнями в області розуміння наших дітей. Коли-небудь ми станемо тими батьками, з якими треба спілкуватися якось по-особливому.

Але зараз ми люди середнього віку і нам треба якось жити в сімейній системі, будучи і дітьми, і батьками.

• зустрічаєтеся з проблемами в спілкуванні з дорослими батьками

• розходьтеся з бабусями і дідусями в питаннях виховання

• ображаєтеся на батьків і хочете, щоб вони змінилися, вибачилися і посунулися.

• постійно виходьте з себе в присутності батьків

• Перестали спілкуватися з батьками, тому що це дуже складно

Угорі