Трилогія від майстра пейзажної фотографії Анселя Адамса, яка розповідає про основні етапи створення художніх знімків: від побудови кадру до друку зображень.
Ансель Адамс-класик американської пейзажної фотографії. Його книги "Камера", "Негатив" і "відбиток" витримали понад 20 перевидань і були продані у всьому світі тиражем понад мільйон примірників. У цьому подарунковому виданні під однією обкладинкою зібрані всі три томи трилогії.
Книга підсумовує багаторічний досвід Адамса. Незважаючи на те, що написана вона була в епоху важких камер і плівки, всі наведені поради, творчі прийоми і методи залишаються актуальні і в наш час.
Перша частина - "Камера" - присвячена тому, як вибирати камеру і об'єктив і використовувати на максимум всі можливості технічних пристроїв. Друга частина — "Негатив" - навчить творчо працювати з плівкою, вибудовувати кадр і обробляти негативи. А третя частина — "відбиток" - розповість про весь процес прояву плівки: від організації власної фотолабораторії до демонстрації ваших знімків. Крім цього, в книзі ви знайдете опис знаменитої зонної системи Адамса та інших фотоприйомів, канонічні знімки автора і докладні технічні малюнки.
Видання допоможе освоїти унікальний підхід майстра, вивчити основи і набути нових навичок, розвинути творче бачення, навчитися візуалізувати майбутні роботи, а також дізнатися про те, як працювали великі фотохудожники минулого.
Для кого ця книга
Для початківців і досвідчених фотографів, які бажають оволодіти основами фотомистецтва і відточити навички побудови ефектного кадру.
Для всіх, хто цікавиться історією фотографії, техніками і секретами фотозйомки і плівковими фотокамерами.
Для фотографів, які хочуть вийти на новий рівень майстерності роботи з камерою.
від автора
Технічно неможливо відтворити на відбитку діапазон яркостей більшості об'єктів, тому фотографія — це завжди в тій чи іншій мірі інтерпретація оригіналу. Її творчий аспект лежить у нескінченному просторі вибору між копіюванням реальності та відходом від неї. Наприклад, мене часто називають реалістом, але тональні стосунки на моїх знімках насправді далекі від реальності. Різноманітними прийомами я створюю зображення,"еквівалентне тому, що я побачив і відчув". Для мене успіх — це коли глядач приймає зображення у відриві від реальності і відчуває емоційний і естетичний відгук. Думаю, ніхто не сумнівається в тому, що кожен сприймає навколишній світ по-своєму.
https://privatelink.de/?https://www.mann-ivanov-ferber.ru/books/ansel-adams-kamera-negativ-otpechatok/