Мультилінгвістична АРТ терапія від Олександри Бергдаль-Ларссон
"Цей курс з'єднує теми, які я нескінченно люблю і досліджую в житті і творчості:
арт-терапія як інструмент розуміння себе і трансформації досвіду (як психічне говорить мовою творчості)
лінгвістика (процес вивчення іноземних мов, як мови формують наше сприйняття, тема мовних особистостей)
інтерсеміотичний переклад і символіка (як намалювати складно виразне почуття, що я бачу в символах, чому я тут намалював/а саме таку лінію і форму)
Це курс-дослідницька лабораторія!
Тебе чекають: нові арт-техніки; способи виражати і трансформувати емоції через кольори, лінії і форми; обговорення фільму про цікаву мовну теорію (наскільки мова формує свідомість), винахід власних символів, музика через колір, друк картоплею і свіжий погляд на творчий процес.
Автор і майстер Олександра Бергдаль-Ларссон: лінгвіст, викладач, художник і арт-терапевт.
Досліджую теми символів, їх читання в мовах, кольорах і формах, арт-терапевтичному процесі.
Вивчаю можливості виражати і трансформувати психічний зміст через творчі техніки.
План занять:
1. Буллет-джорнал: планування життя з творчою іскрою.
Як поєднати Творчий хаос і порядок.
Розповідаю про свій досвід з творчої та психологічної точок зору, показую свій буллет (і приклади інших), надихаю спробувати.
Дискусія з учасниками: обмін досвідом планування справ та життя
2. Інтуїтивне малювання: гра з лінією і формою.
Спосіб "розмалюватися", розслабитися або зосередитися.
Практикуємо разом під час заняття.
Розповідаю про книгу " Варгань, кропай, марай і пробуй. Відкрий силу розслабленого мозку " Шріні Піллей і про те, як вона пов'язана з інтуїтивним малюванням.
Матеріали: папір будь-якого формату, будь-які друкарські приналежності (ручка, фломастер, олівець і т. д.)
3. Арт-терапевтичний колаж.
Подивимося на різні частини себе через арт-терапевтичний колаж.
Як ми бачимо себе і як нас бачать інші.
Практикуємо і обговорюємо разом.
Матеріал: клей-олівець, папір, ножиці, старі журнали.
4. Монотипія: емоційний портрет.
Матеріали (шматочок скла або його аналог, можна спробувати з гладкою плоскою тарілкою; акварель, акрил або масло, папір, звичайна для принтера підійде)
5. Мандала: говоримо мовою кольору.
Поговоримо про те, як висловити думку в кольорі, що таке інтерсеміотичний переклад і як він пов'язаний з малюванням, хто зробив мандалу популярною і як вона може допомогти краще зрозуміти себе.
Практика.
Матеріали: папір, циркуль або тарілка (щоб намалювати коло), будь-які художні матеріали на ваш смак: фарби,крейда, Фломастери.
6. Якого кольору твоя улюблена музика, і як звучить жовтий?
Лекція про синестезію, хто з художників бачив музику і чув колір, як це може допомогти краще зрозуміти себе і людей.
Обережно: можна раптово полюбити незрозуміле мистецтво і музику, яка раніше не подобалася.
7. Як ми будемо говорити з інопланетянами?
Чи впливає мова на те, як ми думаємо?
Лекція по фільму" Прибуття " про одну з найцікавіших мовних теорій: теорію Сепіра-Уорфа.
Цікавий факт: лекція буде однаково цікава і тим, хто подивиться фільм заздалегідь і тим, хто подивиться після лекції (вибір за вами).
8. Що значить Жовтий для мене зараз?
Складання індивідуальної колірної карти.
Трохи теорії (значення кольору в історії, як змінювалося, цікаві факти з життя квітів і т.д) і практика – складемо свою власну колірну карту за допомогою арт-терапевтичного вправи.
9. Символ. Складання індивідуального символу (татуювання твоєї мрії?)
Практичне заняття.
Матеріали: папір будь-якого формату, будь-які друкарські приналежності (ручка, фломастер, олівець і т. д.)
10. Друк їжею-гра з текстурами і патернами.
Форми для натхнення і ментальної гнучкості.
Матеріали: Фарби (акрил, акварель, гуаш), можна туш, папір, будь-які предмети для друкованого експерименту: яблуко, картопля, ключ, капуста в розрізі, лавровий лист, шийка банки, винна пробка і т. д.)
Подивитися на побутові предмети як на джерела текстур і натхнення.
11. Іноземні мови: як я вчу 5 мов, цікаві способи, творчі прийоми з практики.
Як зберегти/відродити інтерес до мов, якщо падаєш в непритомність від граматики.
12. Робота з важким досвідом через колаж.
Переосмислення складних подій та емоцій через творчу практику колажу.
Матеріал: папір (краще формат побільше, А3 наприклад), клей-олівець, ножиці, фарби (акварель, гуаш або акрил).
13. Найцікавіші книги в світі і моїй бібліотеці.
Розповім про загадкові книги в історії людства і перлини моєї домашньої бібліотеки.
Як книги надихають і мотивують мене в різних сферах.
Обговорення з учасниками, ділимося найулюбленішими книгами.
"Цей курс з'єднує теми, які я нескінченно люблю і досліджую в житті і творчості:
арт-терапія як інструмент розуміння себе і трансформації досвіду (як психічне говорить мовою творчості)
лінгвістика (процес вивчення іноземних мов, як мови формують наше сприйняття, тема мовних особистостей)
інтерсеміотичний переклад і символіка (як намалювати складно виразне почуття, що я бачу в символах, чому я тут намалював/а саме таку лінію і форму)
Це курс-дослідницька лабораторія!
Тебе чекають: нові арт-техніки; способи виражати і трансформувати емоції через кольори, лінії і форми; обговорення фільму про цікаву мовну теорію (наскільки мова формує свідомість), винахід власних символів, музика через колір, друк картоплею і свіжий погляд на творчий процес.
Автор і майстер Олександра Бергдаль-Ларссон: лінгвіст, викладач, художник і арт-терапевт.
Досліджую теми символів, їх читання в мовах, кольорах і формах, арт-терапевтичному процесі.
Вивчаю можливості виражати і трансформувати психічний зміст через творчі техніки.
План занять:
1. Буллет-джорнал: планування життя з творчою іскрою.
Як поєднати Творчий хаос і порядок.
Розповідаю про свій досвід з творчої та психологічної точок зору, показую свій буллет (і приклади інших), надихаю спробувати.
Дискусія з учасниками: обмін досвідом планування справ та життя
2. Інтуїтивне малювання: гра з лінією і формою.
Спосіб "розмалюватися", розслабитися або зосередитися.
Практикуємо разом під час заняття.
Розповідаю про книгу " Варгань, кропай, марай і пробуй. Відкрий силу розслабленого мозку " Шріні Піллей і про те, як вона пов'язана з інтуїтивним малюванням.
3. Арт-терапевтичний колаж.
Подивимося на різні частини себе через арт-терапевтичний колаж.
Як ми бачимо себе і як нас бачать інші.
Практикуємо і обговорюємо разом.
Матеріал: клей-олівець, папір, ножиці, старі журнали.
4. Монотипія: емоційний портрет.
Матеріали (шматочок скла або його аналог, можна спробувати з гладкою плоскою тарілкою; акварель, акрил або масло, папір, звичайна для принтера підійде)
5. Мандала: говоримо мовою кольору.
Поговоримо про те, як висловити думку в кольорі, що таке інтерсеміотичний переклад і як він пов'язаний з малюванням, хто зробив мандалу популярною і як вона може допомогти краще зрозуміти себе.
Практика.
Матеріали: папір, циркуль або тарілка (щоб намалювати коло), будь-які художні матеріали на ваш смак: фарби,крейда, Фломастери.
6. Якого кольору твоя улюблена музика, і як звучить жовтий?
Лекція про синестезію, хто з художників бачив музику і чув колір, як це може допомогти краще зрозуміти себе і людей.
Обережно: можна раптово полюбити незрозуміле мистецтво і музику, яка раніше не подобалася.
7. Як ми будемо говорити з інопланетянами?
Чи впливає мова на те, як ми думаємо?
Лекція по фільму" Прибуття " про одну з найцікавіших мовних теорій: теорію Сепіра-Уорфа.
Цікавий факт: лекція буде однаково цікава і тим, хто подивиться фільм заздалегідь і тим, хто подивиться після лекції (вибір за вами).
8. Що значить Жовтий для мене зараз?
Складання індивідуальної колірної карти.
Трохи теорії (значення кольору в історії, як змінювалося, цікаві факти з життя квітів і т.д) і практика – складемо свою власну колірну карту за допомогою арт-терапевтичного вправи.
9. Символ. Складання індивідуального символу (татуювання твоєї мрії?)
Практичне заняття.
10. Друк їжею-гра з текстурами і патернами.
Форми для натхнення і ментальної гнучкості.
Матеріали: Фарби (акрил, акварель, гуаш), можна туш, папір, будь-які предмети для друкованого експерименту: яблуко, картопля, ключ, капуста в розрізі, лавровий лист, шийка банки, винна пробка і т. д.)
Подивитися на побутові предмети як на джерела текстур і натхнення.
11. Іноземні мови: як я вчу 5 мов, цікаві способи, творчі прийоми з практики.
Як зберегти/відродити інтерес до мов, якщо падаєш в непритомність від граматики.
12. Робота з важким досвідом через колаж.
Переосмислення складних подій та емоцій через творчу практику колажу.
Матеріал: папір (краще формат побільше, А3 наприклад), клей-олівець, ножиці, фарби (акварель, гуаш або акрил).
13. Найцікавіші книги в світі і моїй бібліотеці.
Розповім про загадкові книги в історії людства і перлини моєї домашньої бібліотеки.
Як книги надихають і мотивують мене в різних сферах.
Обговорення з учасниками, ділимося найулюбленішими книгами.
https://privatelink.de/?https://goldfondkik.timepad.ru/event/1897993/