Що нового?

Придбаний Клієнтська база: набір, робота і продажу (Софія Тимофєєва)

Інформація про покупку
Тип покупки: Складчина
Ціна: 5515 ГРН
Учасників: 0 з 92
Організатор: Відсутній
Статус: Набір учасників
Внесок: 62.3 ГРН
0%
Основний список
Резервний список

Gadzhi

Модератор

У мого чоловіка є брат. Колись Діма був військовим, але потім звільнився і більше 20 років тому почав свій бізнес - продавав канцелярію. Потім цей бізнес модифікувався і вже більше 15 років Діма володіє стійкою зростаючою компанією. Періодично ми зустрічаємося сім'ями, і обов'язково розмовляємо про бізнес.
Дуже добре пам'ятаю, як в 2009 році ми приїхали до брата чоловіка в гості, і Діма розповідав мені про роботу з клієнтською базою, наочно показуючи свої журнали і таблиці в комп'ютері. Я ні-чо-го не розуміла. Мій педагогічний мозок був налаштований на виробництво конспектів, обслуговування клієнтів і якісне проведення занять. Словосполучення" клієнтська база " було якимось чужим, практично іноземним.
Якщо клуб у тебе гарний, затишний і професійний, то що ще треба? Люди - то не дурні, прийдуть і помітять, як у нас круто і як сильно ми відрізняємося від конкурентів. Зараз прям смішно).
Зараз-то Я розумію, чому Діма свого часу свою базу назвав "золотою". Це все реальні покупці, тобто люди, готові віддати за твої послуги свої гроші.
У нашій "золотій базі" зібрані зовсім різні клієнти - довірливі і не дуже, економні і марнотратні, сильно орієнтовані на розвиток дітей і ті, хто вибірково щось купує. Є цікаві "кочівники", що бігають по різних клубах, а є віддані, осілі.
Загалом, наша база дуже різноманітна. І з нею треба вміти працювати.
Дуже часто база нагадує стару комору, в яку все складають і нічого не дістають. Тоді комора починає загнивати і гаснути. Періодично двері комори відкривається, але так як там все навалено і нічого не розкладено, то швиденько закривається. Краще купити щось новеньке, ніж розбиратися в мотлох.
Ось так і виходить, що багато керівників дитячих центрів все продовжують "купувати і купувати" нових клієнтів, замість того, щоб ефективно попрацювати зі своєю коморою. Без новинок, звичайно ж, не обійтися, але вони повинні бути осмисленими.

Курс з 9 вебінарів.
https://privatelink.de/?https://tvoyklub.ru/blog/zolotaya-baza-detskogo-kluba-/?sphrase_id=9654

Угорі