повний курс, 4 інтенсивних лекції по 40 хвилин кожна.
Курс спрямований на опрацювання основних складнощів, що виникають у початківців фотографів – як технічних, так і психологічних, формуванні розуміння гармонії кадру незалежно від жанру зйомки і шляхи її досягнення.
основні теми лекцій:
Курс спрямований на опрацювання основних складнощів, що виникають у початківців фотографів – як технічних, так і психологічних, формуванні розуміння гармонії кадру незалежно від жанру зйомки і шляхи її досягнення.
основні теми лекцій:
- технічний модуль
- гармонійна картинка
- Страхи фотографа
- Хочу трохи слави
Формат RAW і JPEG, що вибрати
- режими зйомки
- динамічний діапазон нашого ока і камери
- експозиція: ІСО, діафрагма,витримка. Їх вплив на технічну та художню складову кадру. ГРИП. Смаз
- Алгоритм швидкого налаштування камери в м-режимі
- експозиція та компенсація експозиції
- Баланс білого (ББ)
- фокусування і різкість
- елементи гармонійної картинки:
- світло - його види, чи буває поганий світло, вибір світлового рішення відповідно до фотографічної завданням. М'який і жорсткий світло. Прямий, бічний, контрове світло. Локальне світло. ЗМІШАНЕ світло.
- колір як елемент гармонії. Розбираємо на прикладі кадрів з фільмів. Кількість квітів в кадрі.
- композиція. Розташування об'єктів в кадрі. Симетрія, третини ,лінії, рамки, ритми – основні елементи композиції.
- Фон. Зайве в кадрі.
- Образ героїв. Колір, принти, доречність в конкретній локації.
- Синдром самозванця (а чи достатньо я досвідчений, щоб написати в профілі ,що я фотограф).
- Страх критики
- Страх продажів
- Страх своєї унікальності (мою творчість ніхто не зрозуміє/засудять/не куплять)
- Страх конкуренції
- пасивний перфекціонізм
- Страх активності в соцмережах (писати тексти, записувати сторіс, виходити в ефіри)
- топографічний страх: у моєму місті неможливо пробитися:занадто великий/маленький, багато фотографів/ніхто не фотограф, жарко/холодно і так далі.
- Виставки, конкурси, публікації. Навіщо вони потрібні і чи потрібні?
- загальний принцип оцінки та відбору своїх робіт.
- огляд конкурсів та інтернет-ресурсів, куди можна подати свої роботи.
https://privatelink.de/?https://www.rsreda.com/kogda-ya-kupil-kameru