Що нового?

Набір учасників [lectoriumart] альтернативна історія мистецтва: на рубежі століть. Від імпресіонізму до поп-арту

Інформація про покупку
Тип покупки: Складчина
Ціна: 184 ГРН
Учасників: 0 з 5
Організатор: Відсутній
Статус: Набір учасників
Внесок: 38.3 ГРН
0%
Основний список
Резервний список

Gadzhi

Модератор

"Мої лекції-аж ніяк не сенсації у світі мистецтва. Я не буду розповідати, що піраміди побудували прибульці, а Айвазовський — агент англійської розвідки. Ми не будемо обговорювати особисті подробиці з біографії художників і витягувати скелети з запилених шаф". Мистецтвознавець Дар'я Вороніна альтернативний підхід до вивчення мистецтва полягає в тому, що все світове мистецтво розглядається як єдине ціле. В історії мистецтва немає минулого і сучасного, все взаємопов'язано: Діонісійські торжества Стародавньої Греції і сучасний перформанс, культура бароко і бодіпозитив. Але чи можна сказати, що все нове-це добре забуте старе? Так, але також вірно і те, що мистецтво не лінійний процес, а розвиток по спіралі. На наших лекціях ми відійдемо від класичної системи вивчення мистецтва за періодами і стилям, а зробимо поперечні зрізи і поговоримо про найзначніших і яскравих моментах історії мистецтва, і зв'язку їх з сучасністю. Лекція № 3. На рубежі століть: від імпресіонізму до поп-арту 1860-ті роки бурхливі і бунтарські в історії мистецтва: у Франції з'явилися імпресіоністи, в Англії — прерафаеліти, в Росії – передвижники. Випадковість чи збіг? Аж ніяк! Мистецтво цього часу стало не просто комерційним, а прибутковим. Передвижники-найуспішніший арт-бізнес проект в Росії, імпресіоністи принесли хороший дохід маршанам, а прерафаеліти не боялися використовувати PR-технології при створенні свого бренду! Світ дуже швидко змінювався. Винахід фотоапарата, автомобіля, літака, радіо, телеграфу, нові швидкості, нові горизонти і можливості. Як все це відбилося на мистецтві початку 20 століття? Про це поговоримо детально на заключній лекції циклу.

https://privatelink.de/?https://lectoriumart.ru/product/alternativnaya-istoriya-iskusstva-na-rubezhe-vekov-ot-impressionizma-do-pop-arta/

Угорі