Абсолютно новий курс Світлани Лансе з Ботанічного живопису. Заздалегідь записана теоретична частина, щотижневі прямі ефіри та індивідуальна перевірка робіт.
У новому курсі я поставила собі за мету, навчити студентів малювати якомога ближче до натури. Реалізм-це тенденція на ботанічних виставках останніх років я зібрала всі свої знання про нюанси, деталі, техніку
А завдання побудовані так, щоб ми відпрацювали корисні навички на цікавих сюжетах, поєднавши приємне з корисним!
що ми будемо робити на курсі:
1) як говорив мій викладач з академічного малюнку: головне вміти порівнювати! Порівнювати свою модель і те, що виходить на папері. Щоб домогтися реалізму в роботах, будемо тренувати своє око і руку. Перед кожним завданням буде видаватися спеціально підготовлений референс із зазначеними нюансами, на які треба звернути увагу.
- ми будемо не просто повторювати по відео дії викладача, а вчитися бачити обсяг, світло і плями тіней. Щоб при самостійній роботі не замислюватися а як це намалювати
- будемо розбирати найпопулярніші помилки на наочних прикладах, які я підготувала спеціально для курсу.
що ще будемо робити:
- створювати точний підготовчий малюнок
- змішувати фарби, щоб виходили складні, але не брудні відтінки
- бачити обсяг завжди і скрізь
Теоретична частина
Це новий курс і побудова програми звичайно ж нове. Заздалегідь записані тільки відео з теоретичною інформацією. На першому тижні курсу учасники слухатимуть мої лекції, присвячені:
Практика на цьому курсі буде... у прямому ефірі! Раз на тиждень ми будемо збиратися разом в онлайні і працювати над новим завданням! Протягом тижня можна завантажувати роботу за завданням і я перевірю кожне завдання індивідуально.
1. Ягоди винограду. Завдання на техніку. 16 червня.
Під час навчання академічного живопису студентам часто дають завдання гризайль. Щоб за допомогою всього однієї фарби вони вчилися ліпити обсяг на світлих і темних предметах. Передавати тон і фактуру.
Я вважаю це завдання дуже корисним для відточування техніки. Але ми візьмемо не нудні коричневий і чорний, а відразу напишемо бузкуваті ягоди винограду. Обмежені однією лише бузковою фарбою, потренуємося працювати з щільністю шару і навчимося одним кольором досягати різних ефектів: матовості і глянцевості.
Ви дізнаєтеся:
У цьому завданні нам належить освоїти принцип поділу деталей. Одне з найважливіших вимог в ботаніці. Також ми вчимося працювати легкими прозорими квітами і змішувати складні відтінки пошарово.
Після цього уроку Ви запам'ятаєте алгоритм роботи навіть зі складними квітами і зможете намалювати троянду, півонії, гортензії, шишки, артишоки та інші предмети з великою кількістю складових частин.
Ви дізнаєтеся:
Квітка улюблений багатьма художниками. Це прекрасна модель, щоб навчитися бачити плями світла і тіні, які ліплять обсяг пелюсток
У цьому завданні я покажу на підготовлених прикладах, які ефекти дають різні техніки і кисті. Ми подивимося, чи обов'язково штрихувати в ботаніці. І чи обов'язково робити багато шарів.
Також ви побачите:
Ми потренуємося малювати об'ємні і багатобарвні предмети. Передавати фактуру шкірки. Змішувати в одному об'єкті непорівнянні кольору не втрачаючи обсяг
Ще ви дізнаєтеся:
Нас чекає схема роботи з листям і правила роботи з зеленим кольором. Після цього уроку Ви дізнаєтеся про етапи зображення обсягу на будь-яких листках.
Ви дізнаєтеся:
Ми дозволимо собі розслабитися і зануритися в світ акварельних розлучень, цяток і яскравих відтінків.
Ви дізнаєтеся:
Це сюжет, який ніколи не втратить популярності у ботанічних художників з усього світу. Тут і наліт, і складні пріпиленние кольору, і фактура
Ви дізнаєтеся:
Це новий курс і побудова програми звичайно ж нове. Заздалегідь записані тільки відео з теоретичною інформацією. На першому тижні курсу учасники слухатимуть мої лекції, присвячені:
- основні правила ботаніки,
- композиції,
- техніки,
- необхідним матеріалам
Практика на цьому курсі буде... у прямому ефірі! Раз на тиждень ми будемо збиратися разом в онлайні і працювати над новим завданням! Протягом тижня можна завантажувати роботу за завданням і я перевірю кожне завдання індивідуально.
1. Ягоди винограду. Завдання на техніку. 16 червня.
Під час навчання академічного живопису студентам часто дають завдання гризайль. Щоб за допомогою всього однієї фарби вони вчилися ліпити обсяг на світлих і темних предметах. Передавати тон і фактуру.
Я вважаю це завдання дуже корисним для відточування техніки. Але ми візьмемо не нудні коричневий і чорний, а відразу напишемо бузкуваті ягоди винограду. Обмежені однією лише бузковою фарбою, потренуємося працювати з щільністю шару і навчимося одним кольором досягати різних ефектів: матовості і глянцевості.
Ви дізнаєтеся:
- Як правильно працювати по сирому і по сухому
- Як потрапити у форму відблисків, тіней і протертостей
- Як набрати тон, якщо фарба вже не лягає
- від чого залежать ефекти глянцевості і матовості
У цьому завданні нам належить освоїти принцип поділу деталей. Одне з найважливіших вимог в ботаніці. Також ми вчимося працювати легкими прозорими квітами і змішувати складні відтінки пошарово.
Після цього уроку Ви запам'ятаєте алгоритм роботи навіть зі складними квітами і зможете намалювати троянду, півонії, гортензії, шишки, артишоки та інші предмети з великою кількістю складових частин.
Ви дізнаєтеся:
- Як не заплутатися, зображуючи всі вигини пелюсток
- чому акварельні квіти часто виглядають плоско
- Як домогтися обсягу навіть на світлих предметах
- Як граючи робити розтяжки
Квітка улюблений багатьма художниками. Це прекрасна модель, щоб навчитися бачити плями світла і тіні, які ліплять обсяг пелюсток
У цьому завданні я покажу на підготовлених прикладах, які ефекти дають різні техніки і кисті. Ми подивимося, чи обов'язково штрихувати в ботаніці. І чи обов'язково робити багато шарів.
Також ви побачите:
- Як намітити всі плями тіней ще до роботи в кольорі
- Як передати іскристу фактуру пелюсток
- Як малювати складочки і прожилки
Ми потренуємося малювати об'ємні і багатобарвні предмети. Передавати фактуру шкірки. Змішувати в одному об'єкті непорівнянні кольору не втрачаючи обсяг
Ще ви дізнаєтеся:
- Як малювати білі крапки на яблучках і сливах
- як чисто намалювати моделі з контрастними кольорами, наприклад зелене манго з червоним бочком
- Як натурально зображати цятки і смужки
Нас чекає схема роботи з листям і правила роботи з зеленим кольором. Після цього уроку Ви дізнаєтеся про етапи зображення обсягу на будь-яких листках.
Ви дізнаєтеся:
- Як побудувати листочок
- коли і як робити світлі прожилки
- Чи можна намалювати листя за пару-трійку шарів.
- Чи обов'язково робити їх об'ємними і блискучими
- У чому відмінність листя на просвіт
Ми дозволимо собі розслабитися і зануритися в світ акварельних розлучень, цяток і яскравих відтінків.
Ви дізнаєтеся:
- Як малювати стебла і гілочки
- Як зробити ботанічну акварель більш текучою, живою і свіжою
- Як малювати світлі плями на темному тлі
- Як зображувати квіти, листя і фрукти з малюнком
Це сюжет, який ніколи не втратить популярності у ботанічних художників з усього світу. Тут і наліт, і складні пріпиленние кольору, і фактура
Ви дізнаєтеся:
- Як створювати складні колірні поєднання, які не будуть виглядати брудно
- Як вимальовувати зовсім маленькі деталі
- Як передавати шорстку фактуру
https://lectoroom.ru/courses/new-botanical-art
Останнє редагування: