Що нового?

Придбаний [[Ma cards] метафоричні асоціативні карти "проекція". Робота з широким спектром запитів

Інформація про покупку
Тип покупки: Складчина
Ціна: 442 ГРН
Учасників: 0 з 7
Організатор: Відсутній
Статус: Набір учасників
Внесок: 65.7 ГРН
0%
Основний список
Резервний список

Gadzhi

Модератор

Метафоричні карти" проекція " – універсальний інструмент, що дозволяє опрацювати будь-який запит. Велика різноманітність зображень і стилів створює сприятливе середовище для великих асоціацій і інсайтів клієнта.

З колодою можна працювати як в індивідуальному, так і в груповому консультуванні. Також її можна використовувати в якості колоди для самопізнання і як додатковий інструмент в трансформаційних іграх. МАК "проекція" можуть використовуватися як окремо, так і в поєднанні з іншими колодами.

Для кого? Для психологів, психотерапевтів різних напрямків, коучів, педагогів, фахівців допомагають професій, для людей, які бажають займатися самопізнанням.
МАК "проекція" можуть бути використані в:
  • діагностиці актуального стану
  • дослідженні установок і страхів
  • пошуку варіантів вирішення хвилюючої ситуації
  • виявлення та вивчення потреб, цінностей, бажань
  • роботі з відносинами будь-якого роду
  • самопізнанні і самотерапії
  • та ін.
можна виділити наступні стратегії Роботи з метафоричними асоціативними картами:
Відкритий вибір карт – у) - клієнт сам вибирає зображення. Даний варіант вважається більш безпечним і менш тривожним в порівнянні з другим варіантом роботи.
Закритий вибір карт – ВЗ) - клієнт вибирає карту навмання, не Бачачи зображення, сорочкою вгору. Даний варіант може запустити більш глибоку роботу, також він привносить в консультативний процес елемент гри.

Способи роботи з МАК "проекція".
Ми пропонуємо вам приклади вправ по роботі з даною колодою, ви можете модифікувати їх під цілі і завдання конкретної консультативної ситуації або придумати власні способи роботи.
техніка №1. "До і після".
Мета: виявлення актуальної хвилюючої ситуації, визначення і формування запиту, побудова траєкторії на майбутнє.
Взяти ВЗ три карти, що відповідають на питання:
  • Де я зараз перебуваю?
  • Яке у мене було минуле, що привело мене сюди?
  • До чого я прагну в майбутньому?
Обговорити кожну карту. Що на ній намальовано? Чи є на ній персонажі? Хто це і що вони роблять? Як моя життєва ситуація може бути пов'язана із зображенням? Чи подобається мені це зображення? Що я відчуваю, дивлячись на нього?
Якщо карта майбутнього вас чимось не влаштовує, виберіть у з ресурсної колоди одну карту натомість (наприклад, з МАК "внутрішня опора"). Чим ця карта вас привабила? Що на ній відбувається? Як ви можете досягти такого в майбутньому? Чи робите ви якісь кроки для цього?

Техніка № 2. "Розкриття потенціалу".

Мета: визначення шляхів розвитку, розкриття потенціалу, пошук ресурсів
Виберіть в одну карту, яка б відповідала на питання: "в якому напрямку я б хотів(а) розвиватися?"Опишіть зображення.
Витягніть ВЗ одну карту, що відображає ваш прихований потенціал, який міг би допомогти в розвитку цього напрямку. Опишіть зображення.
На що звернути увагу, щоб досягти бажаного розвитку? Як я можу застосувати цей потенціал? Чи відчуваю я його в собі? Чи використовую? Якщо ні, то що мені заважає прийняти його в собі?

Техніка № 3. "Колесо Балансу".

Мета: дослідження життєвих сфер, формування актуального запиту.
Пронумеруйте кожен сектор Колеса відповідно до того, як відчувається задоволеність в даній сфері за 10-бальною шкалою. Проаналізуйте отриманий результат.
На кожен сектор ВЗ витягнути по одній карті як відповідь на питання: "Як я себе відчуваю в даній сфері?". Що відбувається на зображенні? Як це в мені відбивається? Як я можу досягти більшої задоволеності цією сферою?

Техніка № 4. "По поличках".

Мета: дослідження проблемної ситуації, пошук способів вирішення кризи, наповнення ресурсом.
Позначте проблемну ситуацію, з якою ви б хотіли попрацювати. Опишіть її. Виберіть В3 одну карту, яка б показувала явну причину виникнення даної проблеми.
Що зображено на карті? Чи схоже це на причину виникнення проблеми?
Також ВЗ виберіть одну карту, яка б відображала приховану причину виникнення проблемної ситуації. Що зображено на карті? Ви Думали про це? Як те, що зображено, вплинуло на Вас і на проблему?
Далі однією картою, обраної ВЗ, можна поісследовать способи усунення кризи. Як я можу вчинити надалі, щоб вирішити проблему? Як те, що зображено, може мені в цьому допомогти? Як зміниться ситуація, коли я зроблю ці дії?
Завершуючи вправу, можна у вибрати собі карту з ресурсної колоди (наприклад, "внутрішня опора"), щоб завершити техніку на позитивній ноті.

Техніка № 5. "Прийняття рішення"
.
Мета: визначитися між варіантами вирішення актуальної ситуації, пошук внутрішньої згоди з прийнятим рішенням.
Позначте ситуацію, яку Ви б хотіли дослідити, в якій є два або більше шляхів вирішення, а визначеності щодо вибору – немає.
Витягніть ВЗ одну карту, яка буде відповіддю на питання: "що буде, якщо я це зроблю?"(наприклад, перший можливий варіант вирішення ситуації)
За аналогією витягніть по одній карті на наступні питання:
  • Що буде, якщо я залишу все як є?
  • Що буде, якщо я прийму інше рішення?
https://privatelink.de/?https://macards.ru/product/metaforicheskie-associativnye-karty-506/

Угорі