Що нового?

Набір учасників [[MA Cards] метафоричні асоціативні карти " у світі тварин "(Олександра Теплякова)

Інформація про покупку
Тип покупки: Складчина
Ціна: 460 ГРН
Учасників: 0 з 14
Організатор: Відсутній
Статус: Набір учасників
Внесок: 34.2 ГРН
0%
Основний список
Резервний список

Gadzhi

Модератор

комплектація:
  1. 64 карти
  2. інструкція з техніками
МАК "у світі тварин" призначені для роботи в сфері дитячо-батьківських відносин для дитячих, сімейних і шкільних психологів, а також для роботи з темою внутрішньої дитини і дитячих спогадів. Колода складається з 64 сюжетних картинок, які описують різні ситуації з життя дітей та їх сімей, в ній проілюстровані також історії з дитячого садка, школи, пов'язані з іншими дітьми та іншими дорослими. Ключовий персонаж на зображенні – дитина, в центрі уваги його взаємодія з оточуючими і виникають в цей момент складності. При цьому на кожній картинці ми можемо простежити або припустити важливе для будь-якої дитини батьківське ставлення до ситуації.

Колодою також можуть користуватися Батьки, Вчителі та вихователі дитячого садка. Вона допомагає прояснити конфліктні ситуації, що виникають з дітьми.
Спираючись на картинки з колоди, дітям легше розповісти про своє ставлення до тієї чи іншої події, сформулювати свої очікування, описати випробовувані емоції і переживання.

Дорослі, працюючи з цією колодою, можуть більш детально проаналізувати складні аспекти відносин з дітьми, іншими дорослими в сімейній або освітній системі. Обговорити свої потреби і очікування, наблизитися до знаходження шляхів вирішення конфліктів.

Крім наведених на окремих картках вправ, цю колоду можна використовувати як сюжетну з портретними, абстрактними, ресурсними колодами в будь-якій модифікації вправ для МАК. У роботі з нею можна підключати інші техніки терапевтичної роботи, наприклад:
  • елементи арт-терапії-попросити дитину намалювати продовження історії таким, як йому б хотілося або зліпити героя, якого забув намалювати автор;
  • елементи психодрами-попросити учасників розіграти діалог, що відбувається на картинці за ролями.
від автора: "Я хочу висловити величезну подяку за підтримку і можливість реалізації ідеї Лурко Ірині Василівні і магазину MACards. Я сподіваюся, що робота з цією колодою буде легкою, захоплюючою і корисною."

вправа "Наша сім'я".

Мета: прояснення бачення сімейної ситуації кожним членом сім'ї.

Вправа виконується всією сім'єю. У відкриту з колоди кожен учасник вибирає карту, що відповідає на питання: "хто з персонажів цих картинок найбільше схожий на мене зараз?"Учасники по черзі описують свою карту, розповідають, хто з персонажів на картинці схожий на них і чому. Відповідають на питання:
  • Як відчуває себе персонаж на цій картинці?
  • Чи подобається йому бути в ситуації, що склалася? Що хотілося б змінити?
  • що можна сказати про інших персонажів?
  • Що я можу зробити зараз, щоб допомогти всім героям на зображенні відчувати себе краще?
вправа " Один день з життя ... "

Мета: прояснення прихованих емоцій, переживань і потреб членів сім'ї.

Вправу можна виконувати всією сім'єю, можна індивідуально в роботі з дитиною або батьком. Учасникам пропонується витягнути у відкриту або взакриту 1 карту і скласти по ній розповідь про героїв, зображених на картинці. Питання для роботи:
  • Що зображено на картинці, чим займаються герої?
  • Що було до події, зображеної на малюнку? Що буде після?
  • Які почуття і емоції відчувають герої історії?
  • який результат подій був би найбільш благополучним і радісним для всіх персонажів?
вправа "допомога моїй дитині"

Мета: прояснення власних моделей поведінки і причин поведінки дитини в дитячо-батьківських відносинах.
  1. у відкриту просимо клієнта дістати 2-3 картки, що відповідають на питання"я в моїй родині". Аналізуємо, описуємо героїв на картинках, їх почуття, поведінку, характер.
  2. в закриту просимо витягнути карту, що відповідає на питання"Як моя дитина бачить мене в сім'ї". Відкриваємо, аналізуємо.
  3. в закриту просимо витягнути карту, що відповідає на питання"як моя дитина відчуває себе в сім'ї". Відкриваємо, аналізуємо.
  4. пропонуємо клієнту письмово відповісти на питання "що я можу зробити зараз для гармонізації наших відносин", "як я можу допомогти дитині відчувати себе краще".
вправа "шлях до моєї дитини"

Мета: дослідити дитячо-батьківські відносини і особистісне сприйняття себе-батька і своєї дитини, знайти шляхи поліпшення взаємин.

1 карта ВО: просимо батька знайти карту, що відображає його відносини з дитиною. Обговорюємо, що це за відносини, в чому їх труднощі. Який я в цих відносинах з дитиною. Мої якості і мої реакції на нього? Що впливає на те, що я такий у відносинах з дитиною? Яким я бачу, сприймаю свою дитину в наших відносинах? Що впливає на те, що я так бачу свою дитину?

2 карта НД: просимо батька витягнути ще одну карту в сліпу, і розповісти по ній про те, про які труднощі у відносинах з батьками міг би розповісти дитина (тобто труднощі відносин з батьками очима дитини) яким батьком бачить мене моя дитина? На які якості моєї дитини я можу спиратися для поліпшення наших відносин? Які відносини з моєю дитиною були б для нас оптимальними (тобто такими, в яких було б комфортно і Батькові і дитині)? Чим я готовий пожертвувати для поліпшення відносин? Що мені необхідно зробити, щоб прийти до оптимальних відносин.
https://privatelink.de/?https://macards.ru/product/metaforicheskie-associativnye-karty-482/

Угорі