Що нового?

Придбаний [[MA Cards] метафоричні карти "це в мені" (Анастасія Колендо-Смирнова)

Інформація про покупку
Тип покупки: Складчина
Ціна: 497 ГРН
Учасників: 0 з 7
Організатор: Відсутній
Статус: Набір учасників
Внесок: 73.8 ГРН
0%
Основний список
Резервний список

Gadzhi

Модератор

Колода складається з 90 карт і інструкції з вправами.

Колода метафоричних карт "це в мені" призначена для роботи з жінками і дозволяє:
  • чітко сформулювати клієнтський запит і поставити мету терапії;
  • зрушити з мертвої точки у вирішенні проблеми;
  • проаналізувати і позначити напрямок в роботі з психосоматичними розладами;
  • відстежувати і терапевтувати деструктивні думки і дії;
  • проводити роботу з внутрішніми конфліктами і гармонізувати взаємодії між субособистостями.
також колода легко комбінується з будь-якими МАК і може застосовуватися з класичними стандартними техніками, використовуваними при роботі з асоціативними метафоричними картами.

вправа. Перша консультація
Дана вправа допомагає сформулювати запит і визначити мету терапії.
Клієнта просять у відкриту вибрати карту "тулуб", відповівши на питання: "що відбувається у мене всередині? Що я відчуваю?"Далі, так само у відкриту пропонують вибрати "ноги", що описують стан справ в даному періоді життя: "як я зараз стою на ногах?"
Після клієнт вибирає з "голів" відповідь на питання: "що я думаю про це? Які думки у мене про цю ситуацію?"Сло -
женний таким чином метафоричний портрет людини в проблемній ситуації потім обговорюється з психологом і уточнюється потрібна інформація.
Наступним дією є формування - також у відкриту-бажаного образу себе після вирішення цієї проблеми, який аналізується, а зміни перевіряються на екологічність. Далі між цими портретами збирається у відкриту той образ, який чекає людини в майбутньому, якщо він не зробить ніяких дій, і обговорюється. Іноді цей образ мотивує клієнта до дій, а іноді показує, що нічого страшного не станеться, і дає відчуття спокою щодо ситуації, що склалася.
Далі визначаються кроки до досягнення бажаного образу і планується терапія.

вправа. РОБОТА З ПСИХОСОМАТИКОЙ
Допомагає вивчити психологічні причини симптому і окреслити шлях до позбавлення від психосоматичного розладу. Клієнта просять знайти серед карт в відкриту образ в тій області тіла, де проявляється симптом, предмет, метафорично відображає відчуття в тілі. Далі за допомогою питань аналізується зв'язок цього метафоричного образу і життєвої ситуації клієнта. Після пропонується знайти картинку того, що передувало появі цього симптому. Так як хвороба – це потужний сигнал, їй, як правило, передує інший провісник неполадок в емоційній сфері людини. Ось його метафоричне значення і просять знайти. Таким чином виходять на те, з чим психіка не впоралася і "включила допомогу" тіла. Далі визначаються кроки терапії щодо вирішення тієї проблеми, яка була передвісником симптому.

приклад роботи #1
У клієнта болить нога. Він вибирає в відкриту картинку, де до ніг прив'язана гиря. При обговоренні з'ясовується, що клієнт відчуває важкість у нозі, скутість, неможливість рухатися. Переводимо цю метафору на те, що відбувається в реальній життєвій ситуації клієнта: "що або Хто тисне на Вас? Хто або що прикувало Вас і до чого ви прикуті у своєму житті?"і т. д. далі пропонується вибрати, що передувало появі болю в нозі:" коли нога вас не турбувала, що з Вами відбувалося в емоційному плані? Які почуття, думки ви відчували до появи симптому?"
Клієнт вибирає картинку" тулуб", де багато рук, пояснюючи цей стан тим, що вона хапалася за все і нічого не
встигаючи. Ось цей стан і могло " зважитися "за допомогою" зупинки","скутості гирями".
Далі з клієнтом обговорюють більш детально, що саме він намагався робити в той період, що не виходило і чому. Терапію починають з вирішення саме того стану, розкладаючи все по "поличках", раставляя мети, прибираючи страхи і знаходячи ресурси.

приклад роботи #2
Клієнт скаржиться на болі в животі. Вибирає карту, де в тулубі знаходиться павук. Описує цей стан, ніби всередині кому, який його пожирає зсередини. Далі ми просимо вибрати карту, що відчував людина в своєму житті до появи симптому. Клієнт каже, що це була така туга в серці, така ж павутина, коли розпався шлюб. Далі робота будується з переживаннями щодо розлучення, комплексами, побоюваннями, установками, прогнозами і сценаріями, пов'язаними з особистими відносинами.
Автор колоди: психолог і гіпнотерапевтАнастасія Колендо-Смирнова .
Художник: Наталія Чернявська.

https://privatelink.de/?https://macards.ru/product/metaforicheskie-karty-yeto-vo-mne/

Угорі