Отже, майстер-клас з редагування, за який у жовтні проголосувала більшість учасників опитування, нарешті закінчено. І прямо зараз ви можете його придбати.
що таке майстер-клас? власне, це демонстрація роботи редактора. Іноді мені здається, що в нашій області Немає Теми більш міфологізованою, повної помилок і домислів, і тому, я вважаю, важливо показати, що робить і чого не робить редактор, і пояснити чому. Ось деякі з таких помилок:
- редактор володіє таємним знанням і здатний перетворити будь-який текст в шедевр;
- редактор відчуває кон'юнктуру ринку і здатний перетворити будь-який текст в бестселер;
- редактор у тісній співпраці з автором переробляє текст буквально речення за реченням;
- редактор-всемогутня людина, він може переписати текст, як йому заманеться;
- редактор повинен всього лише виправляти коми і помилки;
- редактор не потрібен, він тільки псує талановиті твори своїм втручанням.
Читач чекає від книги як мінімум ясного викладу і грамотного, живої мови, а якщо книга Художня — то і багато чого іншого. Завдання редактора якраз і полягає в тому, щоб привести в порядок текст, яким би поганим він не був. При цьому редактор керується не смаком, а певними правилами.
Я вважаю, що немає нічого такого, що може зробити редактор, але не може зробити автор, тому і записав цей майстер-клас.
З одного боку, я не ставив перед собою завдання зробити вичерпний посібник з літературного редагування. Це не навчальний курс в традиційному розумінні, це саме майстер-клас, демонстрація роботи. З іншого боку, я розібрав найбільш часті і підступні помилки, показав, як їх знаходити і виправляти, по ходу справи пояснивши загальні принципи редагування.
Я впевнений, що майстер-клас буде корисний всім, у кого немає досвіду редакторської роботи, а саме:
- авторам художньої літератури;
- авторам нехудожньої літератури;
- журналістам;
- копірайтерам;
- блогерам та контент-менеджерам;
- початківцям літературним редакторам;
- всім, хто що-небудь пише і прагне робити це зрозуміло і грамотно.
Тривалість відео — 2,5 години.
До слова про ціну: майстер-клас коштує не тисячу, як було сказано раніше, а всього 850 рублів. ця ціна буде актуальна до 29 грудня .
https://privatelink.de/?https://vk.com/wall-166993436_12101