Що нового?

Придбаний Макрозйомка від А до Я (Володимир Сковородніков)

Інформація про покупку
Тип покупки: Складчина
Ціна: 809 ГРН
Учасників: 0 з 25
Організатор: Відсутній
Статус: Набір учасників
Внесок: 33.7 ГРН
0%
Основний список
Резервний список

Gadzhi

Модератор

Макрозйомка-це вражаюча, надзвичайно красива фотографія, яка буквально живе поруч з вами. Завдяки цьому курсу ви розберетеся в технічних особливостях зйомки макро, навчитеся робити чудові фотографії в домашніх умовах і на вулиці, використовувати стекінг, правильно обробляти відзнятий матеріал, а також багато іншого.

Особливості макрозйомки як жанру фотографії
Технічне оснащення для макрозйомки
Наводка на резкозть і управління грип
Зйомка в домашній студії
Що таке стекінг
Зйомка в польових умовах
Обробка відзнятого матеріалу

частина 1. Особливості макрозйомки як жанру фотографії

1.1. Чим макрозйомка відрізняється від зйомки крупним планом
При макрозйомці ми починаємо бачити такі деталі на об'єкті, які не помітні на звичайних фотографіях. Подивимося джмелю прямо в очі!

1.2. Що саме вважати макрозйомкою? Масштаб і мінімальна дистанція зйомки (МДФ)
Давайте визначимося, що таке масштаб. Я розповім як визначати масштаб зйомки і чому важливо знати на яку мінімальну дистанцію фокусується ваш об'єктив.

1.3. Види макрозйомки
Зйомка квітів, комах, фотографування в польових умовах і в студії, Прикладна фотографія - для кожного виду макрозйомка відкриває свій світ в невідоме. Хтось із задоволенням розглядає комах, перетворившись в монстрів, а для ентомологів це частина роботи.

Частина 2. Технічне оснащення для макрозйомки

2.1. Які фотоапарати і об'єктиви підходять для макрозйомки
Розглянемо класифікацію фотоапаратів і визначимося, які з них найбільш підходять для макрозйомки. Я поясню і покажу, що майже будь-яким фотоапаратом можна знімати макро.

2.2. Подовжувальні кільця, макромех, насадочні лінзи і реверсивні кільця
Чим можна замінити дорогий макрооб'єктив? Є кілька варіантів і про всі я докладно розповім.

2.3. У чому різниця макро об'єктивів з F50-100-150мм
Навіщо випускають макрооб'єктиви з різними фокусними відстанями? Про переваги і недоліки фірмових лінз і об'єктивах сторонніх виробників я розповім тут.

2.4. Штатив і додаткове обладнання (тримачі, прищіпки та ін.)
Бувають ситуації, коли штатив дуже корисний, а при зйомці в домашній студії він просто необхідний. І ще про деякі дрібниці, але дуже корисних, піде мова.

2.5. Світло в макрофотографії. Використання впишек
При зйомці в масштабі 1: 1 і крупніше катастрофічно не вистачає інтенсивності світла, навіть в сонячну погоду. Як вийти з цієї ситуації? Я розповім про застосування зовнішніх спалахів, способах синхронізації. Розповім про кільцевої фотоспалаху.

2.6. Виготовлення саморобних розсіювачів
Щоб світло від спалаху був м'яким, об'ємним треба застосовувати розсіювачі. Знову йти в магазин? Не треба, зробимо розсіювач з упаковки від Доширака.

2.7. 7. Одяг і наколінники
При зйомці на природі дуже важливо відчувати себе комфортно і крім цього потрібно намагатися не налякати маленьких моделей. Я розповім у що краще одягатися, йдучи на фотополювання за комахами і для чого потрібні наколінники.

Частина 3. НАВОДКА на РЕЗКОЗТЬ і управління грипом
3.1. Як правильно наводити на різкість
При с'мке в масштабі 1:1 і крупніше автофокус стає абсолютно марний. Що ж робити? Я розповім, як правильно наводити на різкість з дуже маленькою дистанції фокусування.

3.2. Як керувати глибиною різкості
Глибина різко зображуваного простору (ГРИП) в макрозйомці незначна мала, тому я розповім, як збільшити її хоча б на кілька міліметрів.

3.3. Наочний приклад зйомки в різному масштабі за допомогою різних об'єктивів і доступних засобів
Я на практиці наочно покажу, як змінюється дистанція фокусування в залежності від фокусної відстані об'єктива і покажу які чудеса робить реверсивне кільце.

Частина 4.

4.1. Організація домашньої студії для макрозйомки
У цьому уроці я покажу, що студію для зйомки невеликих предметів можна організувати в будь-якій кімнаті вашого будинку.

4.2. Варіанти освітлення-спалахи або постійне світло
Залежно від ваших можливостей можна використовувати лампи спалаху або звичайні лампи розжарювання. Поговоримо про плюси і мінуси цих джерел світла.

4.3. Фокусувальні рейки для макрозйомки
Звичайно, можна знімати і без макрорельс, особливо на ходу, але з ними процес стає більш керований, а стекінг без рейок просто неможливий.

4.4. Фони для макрозйомки
Іноді при зйомці хочеться бачити яскравий фон, а в реальності він дуже блідий. Я покажу як зі звичайного кольорового картону можна зробити фону для макрозйомки і прикладної фотографії.

4.5. Зйомка квітки в різних ракурсах
У цьому уроці я покажу, як можна звичний всім квітка перетворити в дивовижний казковий образ. Просто трохи пофантазуємо.

4.6. Зйомка крапель води
Після дощу квіти покриваються блискучими краплями, а як зробити їх в домашній фотостудії. І якщо не хочеться чекати дощу? Невеликі хитрощі з розпилювачем і гліцерином.

Частина 5. Що таке СТЕКІНГ
5.1. Як знімати стекінг, використання макрорельс
Як вже було сказано - без макрорельс зняти стекінг досить важко. Я розповім про класифікацію даного обладнання і на практиці покажу, наскільки зручно працювати з макрорельсами.

5.2. Приклад зйомки і" зшивання " стекинга
Краще один раз побачити, ніж сто разів почути. Я покажу виготовлення макрознімка зі штучним збільшенням і наочно поясню, як обробляти в техніці стекинга в спеціалізованій програмі.

Частина 6. Зйомка в польових умовах

6.1. Зйомка" з ходу", шукаємо сюжети під ногами
У чому специфіка пошуку сюжетів для макрозйомки. Головне-дивитися не з висоти свого зросту, а з рівня тих, хто живе в траві і квітах.

6.2. Як позбутися від "шевеленкі" якщо вітер розгойдує квіти
На практиці покажу, як зробити нехитре пристосування для захисту від вітру і дам кілька важливих порад.

6.3. Додаткове підсвічування при зйомці на пленері. Використання спалаху в польових умовах.
Як би не світило сонце, але і його іноді не вистачає. А в похмуру погоду макро знімати без підсвічування практично неможливо. Ви дізнаєтеся, як правильно користуватися зовнішнім спалахом з розсіювачем.

6.4. Зйомка роси
На прикладі великої фотосесії роси і павутинок, знятих в передгір'ях Ельбрусу я розповім, як краще знімати росу. Тільки на світанку ви зробите найвдаліші кадри.

6.5. Який вибрати час для зйомки і як залишитися непоміченим
В принципі знімати сюжети, пов'язані з комахами можна в будь-який час доби, але є такий годинник, в які маленькі моделі менш активні і до них простіше підібратися.

6.6. Приклади зйомки і докладний опис процесу
Під час фото прогулянки я зняв кілька цікавих кадрів і з задоволенням поділюся з вами всіма деталями цієї зйомки.

Частина 7. Обробка відзнятого матеріалу

7.1. Посилення акцентів на знімку
Будь знімок можна поліпшити за рахунок обробки. Про те, як правильно розставляти колірні і світлові акценти я і розповім в цьому уроці.

7.2. Збільшення різкості на знімках
При макрозйомці завжди хочеться домогтися максимальної деталізації в знімку. Деякі прийоми обробки ми і розберемо.

7.3. Підготовка фотографій для публікації в Інтернеті
Майже всі з вас постять знімку в соцмережах і на різних сайтах, але найчастіше при зменшенні фотографії втрачається якість. Я розповім, як правильно і швидко готувати Фотографії для публікації в Інтернеті.
Продажник:
https://privatelink.de/?http://5007.ru/macro/

Угорі