Що нового?

Придбаний Мангал (Сталик Ханкишиев)

Інформація про покупку
Тип покупки: Складчина
Ціна: 328 ГРН
Учасників: 0 з 13
Організатор: Відсутній
Статус: Набір учасників
Внесок: 26.2 ГРН
0%
Основний список
Резервний список

Gadzhi

Модератор
від видавця
Переможець паризького конкурсу кулінарних книг, володар диплома за кращу в світі книгу про національну кухню 2012-го року Сталік Ханкішиєв представляє свою нову книгу про шашлик - першу, з нової серії, в якій автор вирішив більш пильно розглянути головні інструменти східної кухні - мангал, казан і тандир, і розповісти все про такі великі страви, як плов, шашлик, шурпа і сотні інших шедеврів, що прикрашають світову кулінарію.
Нову серію відрізняє ще більша детальність в описах страв, фотографії, розкішніше колишніх і системність, що ставить крапку в описі кухні Середньої Азії та Азербайджану.

"Перші три книги були про все потроху, за винятком другої, яка цілком була присвячена баранині. Нова книга розглядає тільки одну тему: мангал, шашлик. Тому це дуже велика книга! Нові тексти, що не входили до попередніх книг, становлять 80%. Я зробив, по суті, принципово нову книгу. Старі тексти і фотографії, якщо вони де і зустрічаються, тепер просто стоять на своїх місцях і ви самі переконаєтеся, що без них книга була б неповною. І виглядають вони тепер настільки ж по-іншому, наскільки матеріали з ЖЖ інакше виглядають в моїх перших трьох книгах. Нова книга, якщо чесно, набагато краще сформована, ніж попередні. Просто за сім років я дечому навчився, тому свідчення - перше місце за кращу в світі книгу про національну кухню 2012 року на міжнародному конкурсі в Парижі.
Книга розбита на три розділи: учень, Майстер і професор. За назвою глав, я думаю, все зрозуміло, правда? Тобто, поступово, від простого до складного, читачеві розповідається про сенс цієї страви і технології його приготування. Але запевняю, що і найдосвідченіші любителі шашлику знайдуть для себе багато цікавого і нового навіть в першому розділі.
Не варто рахувати, скільки в кожному розділі рецептів. Рецепти служать лише ілюстраціями до розповіді про головне - про те, як самому можна творчо підходити до приготування шашлику і їжі взагалі.
Нарешті моя книга повністю позбавлена від грамів і хвилин. Цифри і параметри в книзі виникають тільки там, де без них зовсім вже ніяк не обійтися, але тут же розповідається про те, як їх забути і жити щасливо без таблиць і довгих списків, що вбивають всяке творчість.
До моменту видання своєї першої книги, я дещо знав про шашлик. Але за минулі сім років я дізнався про шашлик стільки, скільки не дізнався за все своє попереднє життя. Тому ця книга... написана не до кінця. Вона обривається на найцікавішому місці.

Я сподіваюся, що варіантів її закінчення буде рівно стільки, скільки примірників буде віддруковано і продано. Мені хочеться вірити, що після прочитання цієї книги ви полюбите шашлик не менше мене і будете знати про цю страву не менше мене. При цьому, навіть той, хто ніколи не готував шашлик раніше, буде готовий до самостійного польоту думки - найцікавішого, що тільки може бути в цьому житті."

https://privatelink.de/?http://www.ozon.ru/context/detail/id/20029336/

Угорі