питань на цю тему накопичилося занадто багато....
У мене виникло таке враження, що практичний кожен наш майстер масажу або мануальної терапії хоча б раз ставив мені питання на цю тему. А все тому що з такими пацієнтами ми стикаємося щодня. А в період старту "дачних" сезонів, так само як і в міжсезоння - по кілька разів на день.
"Вступило в спину, дико віддає сідницю і в ногу, ні зігнуться, ні розігнутися, ні поворухнутися не можу"...Знайома скарга? А що робити з такими пацієнтами? Якщо якийсь покроковий алгоритм, як їм реально допомогти вже на першому сеансі і при цьому виключити ризик погіршень, рецидивів, травм?
Сьогодні в 21-30 по Москві відбудеться онлайн інтенсив-Методика м'якої терапії пацієнтів з гострим болем по ходу сідничного нерва
* Методика відновлення провідності нервових волокон сідничного нерва за допомогою м'яких технік мануальної корекції самої нервової тканини.
- Як працювати з пацієнтом, якщо він не може лежати на животі? Техніки вивільнення сідничного нерва від здавлення через передню черевну стінку.
- Як працювати з пацієнтами, які не можуть залізти на кушетку (або яким положення лежачи на кушетці доставляє дике незручність). Таких випадків вже накопичилося багато.
- Як працювати з пацієнтами, у яких біль по ходу сідничного нерва віддає в п'яту? Зустрічалися з такими?
- Як працювати з такими випадками, коли пацієнту стає краще, поки він лежить на кушетці, а коли почав ходити-біль повернулася? Алгоритм діагностики та виходу на першопричину.
Ігор Атрощенко-лікар-невролог, професійний масажист, мануальний терапевт, SPA-терапевт.
Продажник:
https://vk.com/workshop_massage