Інтенсив "Психосоматика і стресові ситуації в перинатальному і неонатальному періоді"
Для кого: Курс для початківців психологів і майбутніх батьків, а також для практикуючих психологів.
мета: на інтенсиві ми розберемо важливі теми перинатальної психології та психології батьківства: репродуктивна психосоматика, стресові ситуації під час вагітності, пологів і післяпологового періоду і стратегії виходу зі стресу для майбутньої або молодої мами
основні частини програми:
Заняття 1. Репродуктивна психосоматика: як психіка впливає на репродуктивне здоров'я жінок і чоловіків?
- Зв'язок психіки і фізіології в репродуктивній сфері: навіщо це треба?
- який буває стрес і як він впливає на зачаття, вагітність, пологи і післяпологовий період?
- подібність і відмінність впливу стресу на репродуктивну функцію у жінок і чоловіків.
- У чому полягає Психологічна допомога при психосоматичних проблемах в репродуктивній сфері?
- вагітність для жінки і чоловіка: міфи і реальність.
- вплив психіки на виношування вагітності.
- стилі переживання вагітності: чому жінки по-різному переживають вагітність?
- що виявилося "не так" і що з цим робити: мої почуття, моє здоров'я, ставлення близьких, життєві обставини
- чи можуть пологи бути передбачуваними?
- що може бути "не так": мої фізичні відчуття, мої уявлення про процес пологів, обстановка в пологовому будинку, ставлення до мене медичного персоналу і що ще?
- Результат і процес пологів: в чому різниця?
- і все-таки це було "не так": які наслідки для матері і дитини і що з цим робити?
- Що "не так" : я сама (фізичний і психічний стан), дитина, все навколо, а головне – де воно, "щастя материнства"?
- чому ми не справляємося з тим, що підготовлено самою природою?
- розстановка позицій: хто Для кого – дитина для батьків або батьки для дитини?
- реальний "форс-мажор": я одна і нікого немає поруч; проблеми зі здоров'ям дитини і матері; необхідність відсутності мами; складні події в сім'ї. Як в цих ситуаціях допомогти собі і дитині?
курс проводить: Філіппова Галина Григорівна - доктор психологічних наук, професор. Основоположник вітчизняної психології материнства і найбільшої школи репродуктивної психології в Росії. Керівник секції перинатальної психології РПО, вчений секретар Секції перинатальної психотерапії ОППЛ. Засновник і ректор Іппіпрс.
https://privatelink.de/?https://www.mip-event.com/stressbirth