Новаторське дослідження особистих, культурних і глобальних наслідків травми поколінь, яка передається від матері до дочок, а також методи подолання деструктивного циклу.
Чому жінки намагаються жити тихо і непомітно? Чому вони стримуються в професійному та особистому житті? Що живить невпевненість, яку вони часто відчувають? У цій книзі провідний мислитель-феміністка Беттані Вебстер знаходить причину жіночої психологічної травми. Вона називає це материнською травмою і показує, як руйнівні переконання та поведінка передаються від травмованих матерів до їхніх дочок.
На своїх семінарах, курсах та лекціях Вебстер допомогла незліченній кількості жінок переглянути своє життя та стосунки з матерями, давши їм можливість правильно висловити свій біль та заохотивши їх поділитися досвідом. У цьому маніфесті та посібнику з самодопомоги вона пропонує практичні інструменти для виявлення проявів материнської травми в нашому повсякденному житті та стратегії, які ми можемо використовувати, щоб зцілити себе і не дати нашим дочкам пережити той самий біль. Крім того, вона пропонує покрокові рекомендації, як відновити зв'язок з внутрішньою дитиною, перестати прагнути догоджати людям і перетворити серцевий біль і гнів в зцілення і любов до себе.
Зрештою, це створення більш справедливого суспільства для всіх нас.
багато людей не усвідомлюють, що кореневою проблемою в набутті сили жіночності є материнська травма. Дуже часто в стосунках матері і дочки є складнощі, але про це не говориться відкрито. Через табу на відкриту розмову про біль, пов'язаний з матір'ю, материнська травма залишається в тіні, поза увагою і тільки посилюється.
Що таке материнська травма? Материнська травма-це біль бути жінкою, яка передається з покоління в покоління жінок у патріархальній культурі. І вона включає в себе дисфункціональні механізми адаптації, які використовуються, щоб впоратися з цим болем.
Материнська травма включає біль від:
У 2013 році я почала вести блог, так як мені не терпілося поділитися всім, що я дізнавалася про материнську травму. Про це явище ніхто не говорив, а мені хотілося допомогти іншим жінкам, які, як і я, болісно намагалися докопатися до головної причини своїх симптомів. Майже відразу ж після того, як я почала вести блог, мої замітки знайшли вірусну популярність, а блог став відомий у всьому світі. Мені почали писати жінки, розповідати свої історії і дякувати мені за те, що наділила в слова досвід, про який їм було важко і страшно говорити вголос.
Що таке материнська травма? Материнська травма-це біль бути жінкою, яка передається з покоління в покоління жінок у патріархальній культурі. І вона включає в себе дисфункціональні механізми адаптації, які використовуються, щоб впоратися з цим болем.
Материнська травма включає біль від:
- порівняння;
- почуття, що ви недостатньо хороші;
- сорому;
- постійного фонового відчуття, що щось з вами не так;
- придушення;
- почуття, що потрібно залишатися маленьким, щоб вас любили;
- стійкого почуття провини за те, що хочеться більше, ніж вже є.
- ви не показуєте себе повноцінно, тому що не хочете лякати інших;
- ви дуже терпимі до поганого поводження з боку інших;
- емоційна турбота;
- сприйняття інших жінок як суперниць;
- самосаботаж;
- надмірна жорсткість і домінантність;
- харчові розлади, депресія або залежності.
У 2013 році я почала вести блог, так як мені не терпілося поділитися всім, що я дізнавалася про материнську травму. Про це явище ніхто не говорив, а мені хотілося допомогти іншим жінкам, які, як і я, болісно намагалися докопатися до головної причини своїх симптомів. Майже відразу ж після того, як я почала вести блог, мої замітки знайшли вірусну популярність, а блог став відомий у всьому світі. Мені почали писати жінки, розповідати свої історії і дякувати мені за те, що наділила в слова досвід, про який їм було важко і страшно говорити вголос.
https://privatelink.de/?https://www.mann-ivanov-ferber.ru/books/obretenie-vnutrennej-materi/?mindbox-click-id=9260a3b7-4a09-4400-b695-39b0e8797daf&utm_source=mindbox&utm_medium=email&utm_campaign=TematikaVzroslyeObretenieVnutrennejMateri29-04-2021PravilnayaVariant3#/?book-type=paper