розповідаю про курс "навчання письму за радянською методикою".
Строго кажучи, Цей курс я робила для батьків, але педагоги теж знайшли його корисним для себе.
Курс великий, 8 уроків. Я намагалася пояснити, що не все, що ми вважаємо "радянською" освітою, однаково добре.
Наприклад, я показала, що з 1970-х років початкова освіта стала зовсім іншою, особливо це позначилося на навчанні письма.
Тому, якщо ми беремо прописи 80-х років, то знаходимо матеріал, не надто відрізняється від представленого в сучасних прописах. Види робіт, звичайно, можуть відрізнятися.
Тому в курсі я намагалася відповісти на всі питання: Як навчити дитину писати букви, як з'єднувати, переписувати, писати під диктовку і т. п. зачіпала дискусійні питання, наприклад, чи має лист відразу бути безвідривним? Чи повинно воно бути відривним завжди і ін.
Спільно з Мариною Поповою ми адаптували радянський шрифт під кулькову ручку і запропонували як варіант відео з написання кожної літери. Але це не курс каліграфії.
Ціна 3700 руб
Строго кажучи, Цей курс я робила для батьків, але педагоги теж знайшли його корисним для себе.
Курс великий, 8 уроків. Я намагалася пояснити, що не все, що ми вважаємо "радянською" освітою, однаково добре.
Наприклад, я показала, що з 1970-х років початкова освіта стала зовсім іншою, особливо це позначилося на навчанні письма.
Тому, якщо ми беремо прописи 80-х років, то знаходимо матеріал, не надто відрізняється від представленого в сучасних прописах. Види робіт, звичайно, можуть відрізнятися.
Тому в курсі я намагалася відповісти на всі питання: Як навчити дитину писати букви, як з'єднувати, переписувати, писати під диктовку і т. п. зачіпала дискусійні питання, наприклад, чи має лист відразу бути безвідривним? Чи повинно воно бути відривним завжди і ін.
Спільно з Мариною Поповою ми адаптували радянський шрифт під кулькову ручку і запропонували як варіант відео з написання кожної літери. Але це не курс каліграфії.
1/8 УРОК
6/8 УРОК
7/8 УРОК
8/8 УРОК
Види навчальних диктантів в період навчання грамоті:
- Види робіт, що виконуються в прописи.
- Принципи радянської методики і їх відображення в прописах. Смисловий аспект письма.
- Послідовність вивчення букв в прописах Горецького.
- Написання елементів букв.
- Копіювальний, лінійний, генетичний принципи навчання письму.
- Аналіз форми букви з виділенням зорових елементів.
- Складової принцип російської графіки.
- Аналіз складу до звуку.
- Три етапи навчання письму.
- Принципи каліграфічного з'єднання букв в складі.
- Слово і сенс.
- Аналіз слова до складу.
- Графічний і каліграфічний аспекти написання слова.
- Пробіли між словами. Прийменник.
- Робота над записом пропозицій.
- Запам'ятовування пропозиції.
- Аналіз до слова.
- Аналіз до складу.
6/8 УРОК
- Списування з письмового зразка.
- Списування з друкованого зразка.
- Запис деформованого слова, форми слова.
7/8 УРОК
- Лист зі слуху.
- Лист по пам'яті.
- Підписи до картинок (лист-іменування).
8/8 УРОК
Види навчальних диктантів в період навчання грамоті:
- зорові;
- зорово-слухові;
https://privatelink.de/?https://vk.com/market-160830833?w=product-160830833_6107303%2Fquery