Складається з восьми частин:
- У першій частині висвітлені сучасні уявлення про процес старіння на молекулярно-клітинному рівні і на рівні нейроендокринної регуляції організму, а також обговорюється питання, чи можна вважати старіння хворобою.
- У другій частині представлена гістологічна і клінічна інформація про вікові зміни шкіри — фізіологічних і патологічних.
- У третій частині дається огляд сучасних методів функціональної дерматокосметології для діагностики ознак старіння шкіри, їх профілактики та корекції.
- четверта частина присвячена молекулярно-клітинним технологіям, впровадження яких в клінічну практику фахівців anti-age медицини дозволить максимально персоніфікувати ведення пацієнта, який звернувся з косметологічними і дерматологічними проблемами. Окремо розглядається питання гормональної корекції старіння, підібраної з урахуванням ендокринного статусу пацієнта.
- питання раціонального харчування, в тому числі використання функціональних продуктів харчування і нутрицевтиков для омолодження шкіри, обговорюються в п'ятій частині.
- у шостій частині представлені алгоритми побудови програм косметологічного догляду та корекції вікових змін шкіри.
- сьома частина присвячена проблемі старіння волосся.
- і в заключній, восьмій, частині обговорюються психологічні аспекти старіння як з точки зору пацієнта, так і з точки зору лікаря.
Книга призначена для косметологів, дерматологів, ендокринологів, гінекологів, Андрологів, трихологів, пластичних хірургів, а також всіх, кого хвилює здоров'я і зовнішній вигляд шкіри.
Рекомендована в якості навчального посібника для учнів за спеціальністю"косметологія". Підготовлена відповідно до вимог Типової програми додаткової професійної освіти за спеціальністю "косметологія", затвердженої Міністерством охорони здоров'я і соціального розвитку РФ.
Рекомендована в якості навчального посібника для учнів за спеціальністю"косметологія". Підготовлена відповідно до вимог Типової програми додаткової професійної освіти за спеціальністю "косметологія", затвердженої Міністерством охорони здоров'я і соціального розвитку РФ.