Що нового?

Придбаний Очі психолога (Сергій Смирнов)

Інформація про покупку
Тип покупки: Складчина
Ціна: 2280 ГРН
Учасників: 0 з 22
Організатор: Відсутній
Статус: Набір учасників
Внесок: 107.8 ГРН
0%
Основний список
Резервний список

Gadzhi

Модератор

фітнес тренер або тренер з танців інакше дивляться на людей.
Непідготовленій людині може здаватися, що інший просто повернувся. Але той, хто займається танцями, визначає, що це не просто поворот, а елемент відточеного руху, характерного для народних танців. І він вже здогадався, що людина перед ним цим займався.

Там, де звичайна людина побачить "жирного мужика", фітнес-тренер може розгледіти досвідченого спортсмена, який просто заплив.

І навпаки, кволий задохлик, на перший погляд, не обдурить досвідчену людину, той побачить якість м'язів і жив і зможе опеределить ніж, як довго і в якому режимі ця людина займався.

Перукарі, майстри манікюру, косметологи, пластичні хірурги та інші фахівці часто в силу професії набувають здатність по-особливому дивитися на людину. Бачити більше, ніж інші.

Психологи - не виняток.
Психолог виробляє деякі звички, напрацьовує навички і в результаті може поспілкувавшись, поспостерігавши за людиною, досить точно припустити про нього дуже багато. Побачити набагато більше, ніж доступно не психологу.

тому що він:
  1. знає як дивитися
  2. знає куди дивитися
Що значить як дивитися? Це означає, психолог знає як саме спостерігати, як не зробити помилкових умовиводів, не піддатися на виверти і перше враження, а дивитися вглиб. Як визначити де щось не так, щоб придивитися уважніше.

А що значить куди дивитися? Ну очевидно. Психолог знає що в особистості людини важливо, а що-другорядне. Як воно проявляється найчастіше, де вплив сильно. Які критерії стійкі і надійні, а які - поверхневі і можуть змінитися через місяць або навіть на наступний день.

Десь рік тому я задумався про таких ось навичках спостереження психолога, про те, які критерії особистості є найважливішими і надійними. І склав список.
цей список ліг в основу ідеї про курс"очі психолога".
Що якщо розповісти людям і дати їм потренуватися? Адже реально це навички і їм можна навчитися. Потрібно просто підібрати вправи.

Ну ось наприклад, психолог повинен вміти будувати гіпотези. А я знаю як зробити десяток вправ на тренування цієї навички.

Адже можна зробити таких тренувальних завдань, поєднати з теорією, дати людям попрактикуватися, поправити їх, допомогти якщо потрібно і вони закладуть у себе основу того, що можна назвати "поглядом психолога". Отримають собі очі психолога.

Нда. Ну це цікаво звичайно, як концепт. Але людям, мені здається, це не треба особливо. Ну нафіга їм?

Ну так, вони навчаться краще розуміти інших людей, робити більш глибокі і надійні, більш правильні висновки про інших. Придбають здатність більш гнучко будувати спілкування, вирішувати конфлікти, знаходити до людей підхід.
  • Ну ще є начебто запит типу "як зрозуміти, що ця людина мені підходить". Для них буде корисно ще. А, ну і для тих, хто наймає співробітників ще.
  • Ну і в цілому, звичайно, це на собі все можна застосовувати. Не тільки за іншими стежити, але і за собою. Але камон, кому це потрібно? Так, це корисно, це я знаю. А люди - то не особливо цього хочуть.
  • ніхто ж не сидить ввечері з чаркою чаю і не мріє про те, як би навчитися за собою краще спостерігати, щоб краще себе зрозуміти. Хто запишеться на такий курс?
  • І ось такі думки у мене були. Тому я його відкладав, попутно іноді повертаючись і дописуючи ідеї.
  • А ось тут грудень. Час робити дивне) минулого року, наприклад, я пропонував унікальний тренінг-самодослідження "подорож". Теж начебто " нікому не потрібно "і максимально каламутне опис в дусі"ну ви типу себе краще зрозумієте". І хтось записався.
  • цього разу хочу спробувати ці дивні "очі психолога".
тому оголошую набір!

як буде виглядати курс?

• це буде 2-3 вебінару (може навіть 4, скільки буде потрібно, стільки і буде).
    • на них буду дозовано і детально розповідати теорію. І те, як потрібно тренувати навички.
    • А між вебінарами в чатик в возі буду кидати завдання для тренування цих всіх навичок. А учасники будуть жити звичайним життям і шукати.
  • спочатку будуть тренувати то як спостерігати.
    • А потім я розповім за чим спостерігати і вони будуть тренуватися дивитися в звичайному житті саме туди, куди я вказав. І виявлять багато цікавого)
  • Ну і звичайно відповідати на питання буду)
    • ось такий ось курс придумався. Усвідомлюю, що він не звичайний. Але тому і унікальний.
https://privatelink.de/?https://vk.com/wall-42011425_48692

Угорі