Що нового?

Придбаний [Photocasa] креативні прийоми у фотографії (Сергій Паришков)

Інформація про покупку
Тип покупки: Складчина
Ціна: 364 ГРН
Учасників: 0 з 9
Організатор: Відсутній
Статус: Набір учасників
Внесок: 42.1 ГРН
0%
Основний список
Резервний список

Gadzhi

Модератор
відеокурс" креативні прийоми у фотографії "+ відеопакет" чоловічий портрет "+ бонусний відеопакет"творчі експерименти"

Кожен з нас, фотографів, задавався питаннями:

"Як зробити незвичайну, унікальну картинку, яка буде відрізняться від тисяч однотипних фото в мережі?", "Як генерувати ідеї і знаходити технічні рішення для їх реалізації?", "Як оволодіти прийомами для створення креативної фотографії".

Про це та багато іншого ми поговоримо в новому відеокурсі від журналу PhotoCASA. Ну а завісу таємниць креативності відкрию для вас я-Сергій Паришков.

Всі ми наситилися нескінченною класикою в різних інтерпретаціях і сьогодні стали актуальні більш креативні фотографії з кольоровим світлом, з незвичайними прийомами, унікальною атмосферою. Як розібратися в цьому і використовувати не тільки в своїй творчості, але і в комерції, ми і поговоримо.

Курс вже повністю готовий. Він розбитий на теоретичну частину, в якій я озвучу, за допомогою яких механізмів ми можемо впливати на зображення, щоб його можна було назвати креативним, а також і численні практичні ролики. Так, ви не помилилися! Я не обмежу практичну частину лише однією зйомкою. Це безліч великих і малих фотосесій, в яких відпрацьовуються різні креативні фішки і прийоми. Не приховую, що багато чого і для мене стало новим і змусило задуматися. До того ж, всі зйомки я робив неполнокадровой аматорської камерою. Але давайте розповім детальніше.

На теоретичній частині, яка триває в сумі понад півтори години, ми торкнемося базові принципи формування зображення, спробуємо відчути світло з точки зору фізики і образотворчого мистецтва, поговоримо як використовувати тінь як Художній інструмент, як світлотіньовий малюнок формує типи освітлення і як можна самому будувати нестандартні схеми. Поговоримо і про Колір, про його гармоніях. Окремо торкнемося технічні прийоми, що створюють незвичайні ефекти без "фотошопу". Спробуємо розбити класичний шаблон сприйняття фотографії, замінивши" об'єктність " геометрією форм.

Само-собою, поговоримо про класичні правила композиції і про те, як елегантно їх порушувати. Звичайно, торкнемося і роботу з моделлю, і підготовку до зйомки. Обговоримо тонкі матерії, незримі і невловимі речі, здатні вдихнути життя в зображення і не забудемо про залізяки. Поговоримо про безліч різного світла на ринку, про камери і об'єктиви, спалахи і синхронізатори... Висловлю свою думку і дам деякі поради.

Практична частина триває більше шести з половиною годин і складається з безлічі зйомок, які я для зручності розбив на різні пакети.

У першому пакеті креативний жіночий портрет. Його я вважаю базовим, так як жіночий портрет найпопулярніший жанр і розбираю на цій основі безліч креативних прийомів з подальшою обробкою. Це самий "жирний" пакет довжиною більше 3х годин зйомок і обробок. Тут і робота з тінню як з геометричною формою за допомогою маски, робота з жорстким джерелом світла в жіночому портреті, робота з фоном за допомогою RGB світла. Спробуємо підручними засобами створити атмосферний незвичайний кадр, в якому тінь грає оповідну функцію. Побудуємо на простій стіні геометричну абстракцію у вигляді світлової проекції і зв'яжемо її з жіночим портретом за допомогою кольорового світла, половимо примар за допомогою змішаного світла і використовуємо ненависний багатьма змаз довгої витримки як художній прийом. Попрацюємо і з дзеркалами, створивши мультіотраженія моделі і пов'язавши це в геометричні композиції. Спробуємо використовувати телевізор як інструмент, доповнивши його дзеркалами або склом. На виході близько 15 фотографій: ракурси прийоми і варіанти обробки.

У другій пакет я включив чоловічий портрет, і, щоб було цікавіше, зробив зйомку в нічному місті. Тривалість більше години. Ми з моделлю прогулялися по нічному провінційному місту і спробували зняти незвичайні кадри доступними засобами. Пошукали цікаві фони в звичайних місцях, посвітили кольоровим світлом, створюючи єдину геометричну структуру зображення з абстрактними елементами. Поекспериментували з режимами мультиекспозиції, спробували познімати колоритний чоловічий портрет в темній підворітті. І в фіналі зробили зйомку в парку, де у нас вийшов практично біблійний сюжет. У підсумку близько 11 фотографій різних варіацій і ракурсів.

У третій пакет я включив безліч окремих невеликих зйомок-експериментів, як у вигляді автопортрета, так і з моделлю. Він довжиною близько 2-х годин і в ньому я: зробив цілу фотозону з харчової фольги, з безліччю колірних варіацій, попрацював з лазером як зі світловим пензлем, малюючи променем картину як художник, використовував клуби диму як Художній виразний елемент, створивши цікаве концептуальне фото. Я погрався з усіма ненависними ефекктами шевеленки і смаза, створюючи акварельні напівабстрактні фотографії. Знову використовував телевізор як самостійний фон і як елемент у відображенні окулярів для лову чортика! Разом близько 10 фото в різних варіаціях зйомки і обробки.

Весь відзнятий матеріал опрацюємо з докладними коментарями і порадами за чарочкою чаю. Плюс від мене невеликий подарунок, до всіх зйомок я докладу файли з шарами, щоб ви ручками самі покрутили настройки.

Друзі, У мене у самого голова йде обертом від обсягу виконаної роботи з одного боку, а з іншого... скільки ще всіляких прийомів, трюків і фішок залишилося неохопленими! Але я сподіваюся, що і цей колосальний обсяг інформації зможе запустити в вас процес креативного мислення, відкривши нові грані творчої та комерційної фотографії, через ваш власний індивідуальний стиль.

https://privatelink.de/?https://planeta.ru/campaigns/creative-photo

Угорі