Марафон зі спостереження"Простір свободи"
з 19 жовтня по 1 листопада
про що марафон:
- предметне середовище (як організувати простір, щоб успішно реалізувати в ньому ідею вільного виховання);
- середовище емоцій і відносин (як бачити і позначати межі, щоб ідея вільного виховання не переросла у вседозволеність (з усіма витікаючими наслідками).
Що я маю на увазі?
Ви знаєте, в чому сенс життя? Ймовірно, для кожного він буде своїм-особливим, і дуже часто, щоб знайти його, люди і витрачають все своє життя в надії знайти спокій і щастя. Як далеко ви готові зайти в пошуках щастя? І що таке щастя саме для вас?
Щастя-це не мета! Щастя-це шлях!
Так, я впевнений, що такими питаннями (про шлях та інше) задається далеко не кожен, комусь необхідно вирішувати більш нагальні питання: що є, де жити, як вилікуватися. Але знаєте що, я глибоко переконаний, що від того, наскільки ти здатний вибирати свій шлях, бачити різницю між нав'язаними цілями і цінностями і своїми істинними бажаннями, залежить все! І вже звичайно, правильно обраний шлях, напрямок, дає тобі можливість закрити всі свої потреби! Головне-це вміти їх виявити!
Саме цьому ми і вчимося на марафоні зі спостереження, який розпочнеться вже 19 жовтня, якщо набереться достатня кількість цілеспрямованих учасників!
Марафон називається:"простір свободи"
І ви можете запитати: "а як це може допомогти мені і моїй дитині?"Відповідь дуже проста! Дуже часто ми дивимося на світ, на людей, на дітей, але бачимо тільки відображення наших страхів і обмежень, які сформувалися протягом нашого життя. Практикуючи спостереження під наглядом професіоналів, ми очистимо наше бачення, щоб максимально чисто почати сприймати дитину і себе.
навіщо це потрібно?
У процесі двотижневої практики кожен зможе відкрити щось своє, але найочевидніші результати цієї роботи я перерахую:
- зрозумієте принципи створення середовища, в якому може здійснюватися Вільне виховання
- зможете відстежити застарілі патерни у відносинах з дітьми і зрозумієте, як почати їх трансформувати в якісно-нові відносини, орієнтовані на вільний і продуктивний прояв
- навчіться орієнтуватися в різних ситуаціях, розуміючи що може, а що НЕ може нашкодити дитині (що забороняти, а що – можна дозволяти)
- усвідомлюєте, в яких випадках щодо дитини варто проявляти активність, а коли краще просто спостерігати
- зменшіть свою тривожність, і почнете приділяти більше якісної уваги потребам: своїм і своєї дитини
- познайомитеся з базовими принципами Сенсорного підходу і, в першу чергу, навчитеся спостерігати
- повернеться "прозорість" власного погляду на дитину
- зробите важливі кроки до розуміння сенсорної мови дитини
- використовувати метод спостереження, розуміючи "що" і "навіщо" ви робите
- зможете розшифровувати отримані результати і на основі їх знаходити в відповіді на питання
- завдяки спостереженню за дитиною, зрозумієте його і свої потреби, і тому зможете організувати для нього те середовище, яка буде позитивно впливати на його розвиток
- Розшифруєте сенсорну мову дитини, розуміння якої дасть вам більше цінної інформації, ніж слова.
- а ще, якщо ви батько, то зможете відстежити свої звичні батьківські стратегії поведінки, які негативно впливають на ваші відносини з дитиною і дізнаєтеся, як від них позбутися.
https://privatelink.de/?https://insublime.ru/marafon-po-nablyudeniyu-2020-belozerova#sign-up