Тренери курсу: Олег Перепелиця, Віра Бутова, Олена Головіна
8 вебінарів з 27 жовтня
1-стратегії та моделі терапії нехімічних залежностей
Класифікація (харчова, трудоголізм, гемблінг, любовна, шопоголізм і т.д).
Фактори, що впливають на розвиток адикції. Варіанти терапії
Практичні методи на різних етапах терапії (арт-терапія, символдрама, КПТ).
Інструменти роботи з опором (6 кроків, робота з метафорою)
2-терапія любовних і сексуальних аддикций
Позначимо маркери"норми і патології". Виділимо найбільш відомі парафелії, як способи отримання сексуального задоволення з певними ритуалами і/або з недозволеними в даному суспільстві партнерами.
Практичною частиною стануть вправи" Слова і табу"," мої потаємні фантазії","чарівний еліксир любові". Приклади з практики, художні фільми і книги по темі.
3-Особливості роботи з патологічним гемблінгом
Поняття ігрова залежність. Характерологічні та особистісні властивості гемблерів.
Симптоми і способи лікування ігрової залежності.
Практичні інструменти роботи з гемблінгом (робота з метафорою - карти, кубики, образи; генограмою, казкою).
4 - Трудова, РЕЛІГІЙНА залежності
Заглянемо в світ неоднозначних, амбівалентних і часто штучно замовчуваних в соціумі залежностей.
Прояснимо поняття: зміст, особливості, фізіологічну і психологічну механіку виникнення подібних залежностей
Доторкнемося до потенційно тригерних місць і обговоримо міфи, ілюзії і стереотипи, пов'язані з глибиною даного питання
Вправи "кола близькості", "повинен, можу, хочу", "світ моєї духовності", "Я і моя затишна робота".
5-психотерапія харчових залежностей
Найбільш поширені порушення харчової поведінки: анорексія, булімія.
Діагностичне обстеження при порушеннях ПП. Основні принципи психотерапії
Арт-терапія і символдрама в психотерапії НПП (тканинна терапія, пісочна психотерапія, фототерапія).
6-клептоманія і шопоголізм
Ознаки та симптоми клептоманії.
Види лікування клептоманії. Оніоманія, причини і її ознаки.
Консультування залежних шопоголізмом.
Способи роботи в методах арт-терапія і символдрама в корекції і терапії клептоманії
7-Спортивна та адреналінова залежність
Визначимося з поняттями і заглянемо за лаштунки спортивних досягнень і ціни перемог.
Поісследуем основи і відповідь на питання: "Як Ідея" здоров'я " переростає а залежність і чому?"Поісследуем зв'язок роду і сімейної системи з формуванням спортивної та адреналінової залежності.
Практичні вправи "мої перемоги і поразки", "Герб переможця", "Стіна слави", "мої страхи",
8 - Співзалежність. Шляхи подолання
Ознаки співзалежних відносин. Типові патерни
Формування співзалежних відносин. Критерії вибору партнера.
Стратегії Роботи з співзалежною поведінкою. Техніки та інструменти роботі з співзалежністю.
Бонус: записи вебінарів:
- Робота з залежностями в гештальт-підході
- Комп'ютерна залежність і залежність від гаджетів
- Психологічні аспекти куріння
https://privatelink.de/?http://main.psychologionline.com/non-chemical-addictions