прикордонний розлад особистості — розлад особистості, що характеризується імпульсивністю, низьким самоконтролем, емоційною нестійкістю, високою тривожністю і сильним рівнем десоціалізації. Часто супроводжується небезпечною поведінкою і самоушкодженням.
Вебінар 21 листопада
Тема " Як вижити поруч з інфантильним партнером?
Правила виживання з "прикордонником"!
- Як розпізнати "прикордонника": особисті якості, особливості поведінки, які демонструють "складні" люди; особливості, на які слід звернути пильнішу увагу.
- причини, за якими дорослий залишається дитиною: особливості прикордонно організованої сім'ї; стадії дитячо-батьківських відносин і завдання кожної стадії; типи прихильності.
- стадії відносин в парі: картина відносин з прикордонно організованою людиною в динаміці.
- як поводитися з прикордонним партнером: стратегія і тактика: що необхідно робити і чого робити не можна.
- увага на межі: техніки формування та утримання кордонів у відносинах зі "складною людиною".
- особливі випадки-стрес або травма: як поводитися, коли партнер на "межі": дії при загрозі фізичного насильства, суїциду; техніка SET-UP.
- як "зберегтися" партнеру прикордонника: правила і техніки саморегуляції.
- Тактика і стратегія роботи з прикордонно-організованим пацієнтом (для фахівців).
Тема "світ очима": як жити, коли тебе у себе немає?"
- Як визначити чи є у мене прикордонний розлад?
- ПРЛ-прикордонний розлад особистості, стать-прикордонна організація особистості. В чому різниця? На що звернути увагу?
- до кого і в якому випадку звертатися за допомогою? Лікар або психолог. Як вибрати спеціаліста.
- Як допомогти собі самому: як навчитися позитивному внутрішньому діалогу з собою, як підвищувати свою самооцінку. Які мої стресори і які стреси мені загрожують; як організувати правильний режим життя.
- знайомство зі своїм емоційним світом: емоційна "азбука": як знати, що я відчуваю; як взяти під контроль "емоційні бурі"; як розвивати терпимість.
- Як спілкуватися з людьми: як вибудовувати і не порушувати межі у відносинах; як просити і як говорити про свої труднощі і бажаннях, щоб вас чули.
- Як навчитися самодопомоги: техніки самозаспокоєння, саморегуляції; що робити з ризикованою імпульсивною поведінкою.
https://privatelink.de/?https://vk.com/psihologyonline