Що нового?

Набір учасників [Psy4psy] Я та інші. Від протистояння до альянсу. Три модуля (Марина Куликова)

Інформація про покупку
Тип покупки: Складчина
Ціна: 2648 ГРН
Учасників: 0 з 28
Організатор: Відсутній
Статус: Набір учасників
Внесок: 98.4 ГРН
0%
Основний список
Резервний список

Gadzhi

Модератор

будемо вивчати динаміку у великих групах і шукати відповіді на питання:
  • Як віддзеркалюється досвід первинної комунікації в подальшому житті-школі, інституті і на роботі.
  • Як проявляється ідентичність в групі, як функціонують групи між собою.
  • Як впливають на групу приховані сімейні процеси та сценарії, які наслідки сценарію іммігранта. Релокація і трансгенераційна травма.
На даний момент ми знаходимося у великій колективній травмі.

Від нас часто вимагають примкнути до поляризованої точки зору і визначитися - на якому полюсі ви знаходитесь. Що потрібно знати і розуміти, як реагувати на це розщеплення? З цим стикається і психолог і клієнт.

Як відреставрувати травму/як вийти з травми/що працює на репарацію травми?
Ключове завдання курсу-пошук і реконструкція власної ідентичності.

що дасть навчання:
  • компетенцію
комплексне розуміння причин травматичного досвіду і можливостей лікування
  • розуміння групових процесів
розуміння процесів, що відбуваються у великих і малих групах, формування ідентичності
  • Свободу у виборі методу
збагачення практики знаннями та методами психоаналітичного підходу
  • освоєння психоаналітичних технік роботи
точність в оцінці регресивних тенденцій і методи, спрямовані на репатріацію від травми

зміст і розклад курсу
Сплануй своє навчання зараз!

лекція та дискусія
  • обговоримо причини внутрішніх конфліктів в сім'ї/колективі/великій групі. Травми, отримані в результаті великих групових конфліктів. Несвідома передача травми в поколіннях.
  • У цій відкритій груповій дискусії відчуємо себе членом групи, проаналізуємо групові процеси та індивідуальні протиріччя в цій групі. Можливості лікування групових травм.
ідентичність і маси
  1. Психологія маси. Підвищення афекту, зниження інтелекту. Паніка-розрив емоційного зв'язку в групі. Паніка в індивіді-досвід великого страху, розрив лібідинозної прихильності до внутрішнього об'єкту. Психотичний регістр великої групи. Лідер групи. Динамічні процеси в групі.
  2. поняття робочої групи і групи базових припущень – Біон) - порятунок і втеча, побудова пар, пошук Спасителя, пошук козла відпущення. Месіанська надія і пошук Месії-процеси, властиві будь-якій групі.
  3. малі групи, універсальна Динаміка будь-якої групи групи. Цілість терапевтичної групи. Травма в групі і зцілення в групі – формування нових лібідинальних зв'язків і пошук нових шляхів. Закони групи-необхідний базис для цілості робочої групи.
  4. дисоціація-відщеплення травматичного досвіду. Пожертвувати частиною в ім'я збереження Я. двофакторна дисоціація - по горизонталі і по вертикалі. Матіас Хірш "це моє тіло".
ідентичність і плем'я
  1. Результат і процес. Первинна ідентифікація з батьком. Ідентифікація з групою. Ідентифікація з великою групою-релігія, етнос, держава. Криза ідентичності. Баланс індивідуальності та групової ідентичності. Індивід і плем'я. Лібералізм і націоналізм. Клінічні приклади. Доля лібідо і лібідінозного зв'язку: на розрив – на контакт.
  2. Національні сценарії великих груп-пошук землі обітованої, захист Землі від набігів.
  3. Ліберальна ідея вільної особистості. Особистість поза рамок і кордонів. Я людина! Індивідуальність та індивідуальні цінності. Гасла французької революції: Свобода, Рівність, Братство (м Лебон).
  4. лібералізм vs консерватизм. Як стають лібералами і як консерваторами. Лібералізм і консерватизм поза політикою-дві одночасно існуючі різноспрямовані сили суспільства самозбереження і саморозвитку. Лібідо і мортідо в людині і в суспільстві.
ідентичність і сім'я
  1. Індивідуальна ідентичність. Ідентичність в сім'ї. Динаміка сім'ї. Перенесення з батьківських фігур як основна і нескінченна динаміка в усіх відношеннях з малими і великими групами.
  2. особливості чоловічої та жіночої ідентичності. З. Фрейд ідентифікація хлопчика ("Психологія мас і аналіз людського Я"). Жаклін Шаффер-особливості жіночого. Обмеження природи (я-хлопчик чи дівчинка)
  3. Лібідінальні зв'язки в сім'ї як основа ідентичності. Через обмеження до любові.
  4. несвідомі послання батьків дітям: не живи, не насолоджуйся, не проявляйся, не голодуй, не будь жінкою або жіноча частка гірка, не будь дитиною. Індивідуальні сценарії дитини в сім'ї: пошук батька, виявлення таємниці, яку ховає батько, еміграція як нескінченне коло сепарації. Поїздка куди або втеча від?
  5. питання імміграції. Імміграція vs експатріати. Свої і чужі. Особливості психоаналізу З проживають в" чужих " країнах. Пошук себе і створення нової ідентичності.
  6. Реконструкція ідентичності учасників конфліктів, в тому числі осіб, залучених в агресію і військові дії. Відтворення лібідинальних зв'язків через групу. Відтворення лібідинальних зв'язків між групами і у великій групі. Пошуки соціального клею-ідеї, що зв'язує групу.
  7. Правила терапевтичної групи. Мала група. Ведучий групи. Закони групи. Сеттинг групи. Група як Мати і лікуюче середовище. Набуття нової ідентичності.
https://privatelink.de/?https://psy4psy.ru/identity_trauma?utm_medium=unisender

Угорі