Що нового?

Придбаний Розвиток пам'яті та уваги (Олена Вальяк)

Інформація про покупку
Тип покупки: Складчина
Ціна: 548 ГРН
Учасників: 0 з 34
Організатор: Відсутній
Статус: Набір учасників
Внесок: 16.8 ГРН
0%
Основний список
Резервний список

Gadzhi

Модератор

Цей сеанс гіпнозу записаний у форматі mp3, і ви можете завантажити його прямо з сайту і прослуховувати на своєму комп'ютері, записати на CD, закачати на свій мобільний телефон або mp3 плеєр, щоб слухати в будь-якому місці в будь-який зручний для вас час, отримуючи миттєву ефективну допомогу у вирішенні свого завдання.
Напевно, кожен стикався з такою ситуацією, коли якийсь знайомий підходить до вас на вулиці і починає говорити з вами, а ви ніяк не можете згадати, як його звуть. Можливо, ви навіть не пам'ятаєте, звідки його знаєте, і тому вам доводиться ретельно підбирати слова і говорити розпливчастими фразами. І як би ви не намагалися згадати ім'я, нічого не виходить, і лише через якийсь час, коли це стає вже неважливо, це ім'я несподівано спливає незрозуміло звідки.
Як працює наша пам'ять? Чи може інформація, яку ми колись запам'ятали, зникнути безслідно, або просто вона виявляється недоступна в потрібний момент?
На основі нейробіологічних досліджень вчені припустили, що людська пам'ять може бути влаштована наступним чином: ми зберігаємо різну інформацію в своїй пам'яті, але не завжди можемо отримати доступ до певної інформації в певний момент.
Як ми "забуваємо"?
Існує два види пам'яті: довгострокова і короткострокова. Вважається, що довгострокова пам'ять має необмежений обсяг, і інформація може зберігатися в ній потенційно нескінченний час (протягом усього життя). Зберігання інформації в короткостроковій пам'яті має обмежений обсяг і тривалість. Тому якщо інформація залишається в короткостроковій пам'яті і не переходить в довгострокову, то забування може грунтуватися на трьох механізмах:
  • згасання-це трапляється, якщо ви не прокручуєте в розумі недавно отриману інформацію, наприклад, якщо ви не визначаєте до неї своє особисте ставлення.
  • заміщення-це форма забування старої інформації, коли нова інформація займає її місце.
  • інтерференція (взаємовплив). Іноді буває важко засвоїти інформацію, якщо ви намагаєтеся запам'ятати щось схоже. Це можуть бути схожі за звучанням або за змістом слова. Дослідження, проведені психологом Беддлі в 1966 році показали, що учасникам експерименту було легше запам'ятати слова, які були більш незвичайними і специфічними. В результаті інтерференції як нова інформація може спотворювати раніше засвоєну, так і навпаки, старі спогади можуть заважати засвоєнню нового матеріалу.
як поліпшити свою пам'ять?
Незважаючи на те, що вчені поки не можуть запропонувати нам точну модель людської пам'яті і пояснити, як вона працює, існують певні техніки запам'ятовування, за допомогою яких кожен може поліпшити свою пам'ять.
Для того щоб продемонструвати вам один із способів, за допомогою яких можна поліпшити свою пам'ять, я пропоную провести невеликий психологічний експеримент. Спочатку я перерахую 12 слів, які потрібно буде запам'ятати. Прочитайте ці слова один раз, потім закрийте очі або відверніться від екрану і на пам'ять відтворіть якомога більше з цих слів в тому ж порядку, в якому я їх перерахую.

Готові?
Тоді почнемо: телевізор, книга, дерево, стілець, желе, кіт, медсестра, скатертина, літак, шоколад, павук, Свічка.

https://privatelink.de/?http://gipnos.alphacentr.ru/product/razvtie-pamjati-i-vnimanija/

Угорі