- Звідки ви стільки знаєте? Ми Вам тут стільки різних питань задаємо, і на кожен Ви знаходите відповідь. Як? Де ви це все вивчали?
Саме таке питання мені одного разу поставили на інтернет-семінарі. І спочатку я трохи здивувався. Задумався-питання було несподіване.
Особливо коли я зрозумів:
Як, до біса, я випустив 27 нових тренінгів за останні 2 роки?
Про перші півсотні, які були до цього, я навіть не заїкаюся.
Ні, правда, як?
Навіщо (само)розвиватися?
Я задумався: навіщо взагалі потрібно саморозвиток? Що люди намагаються отримати через цей "саморозвиток"?
Що це взагалі хоч таке-то?
Не будемо поки вдаватися в суть поняття. Давайте, для початку, зрозуміємо навіщо ви цим займаєтеся. Ось основні варіанти:
Саме таке питання мені одного разу поставили на інтернет-семінарі. І спочатку я трохи здивувався. Задумався-питання було несподіване.
Особливо коли я зрозумів:
- останній раз я був на тренінгах з саморозвитку, особистісного зростання, успішності, грошей або відносин - році десь в 2007-м.
- за рік я читаю всього 1-2 книги по бізнесу або саморозвитку.
- У мене немає персонального коуча або наставника, і ніколи не було.
- за рік я опрацьовую всього 1-2 професійних семінару. Наприклад, зараз йду на 4 - денний курс по редактурі тексту-щоб писати статті і книги ще цікавіше.
- У мене вища технічна освіта, яка не має нічого спільного з психологією, філософією або, на худий кінець, журналістикою/редактурою/письменством.
- на тренінгах і конференціях не веду конспекти. Не читаю e-mail розсилки. Не дивлюся навчальні відео на YouTube. Не підписуюсь на безкоштовні матеріали. Не слухаю корисні аудіокниги та подкасти.
Як, до біса, я випустив 27 нових тренінгів за останні 2 роки?
Про перші півсотні, які були до цього, я навіть не заїкаюся.
Ні, правда, як?
Навіщо (само)розвиватися?
Я задумався: навіщо взагалі потрібно саморозвиток? Що люди намагаються отримати через цей "саморозвиток"?
Що це взагалі хоч таке-то?
Не будемо поки вдаватися в суть поняття. Давайте, для початку, зрозуміємо навіщо ви цим займаєтеся. Ось основні варіанти:
- саморозвиток для вирішення конкретного завдання. Людина приходить на тренінг вирішувати конкретну життєву задачу. Ніяких абстракцій, чітка мета, і просто потрібно дізнатися і освоїти інструменти.
Зайнятої бізнесмен приходить на тренінг зі створення системи продажів. Його не цікавить абстрактне саморозвиток, він просто хоче вирішити проблему з потоком клієнтів.
У цій категорії люди приходять розвиватися точково. Прийшов, вирішив питання, пішов. До наступної проблеми. - саморозвиток для катапультування з життєвої дупи. Мотивація: вирватися, зробити принциповий стрибок.
Молода людина (невпевнений, з низькою зарплатою і позбавленим смаку гардеробом) приходить на тренінг особистісного зростання. Тому що у нього з життям жопа в принципі - у всіх областях. Дівчата немає, грошей немає, друзі-невдахи, робота нудна.
У цій категорії рідко затримуються. Зазвичай людина або робить ривок, або мириться з життям як є. Але якщо бар'єр подолано - зростання відбувається стрімко. - саморозвиток як хобі. Вам "просто цікаво". Хтось дивиться телевізор, а ви йдете Слухати вебінар. Або проходите тренінг. Мотивації: інтерес, розвага.
Жінка за 30, заміжня або розлучена, приходить на тренінг тому що її життя - ніяка. Її сторінка в соцмережах-це набір кліше. Репости розумних думок, езотеричних цитат і рецептів творжного пирога з ківі.
У цій категорії зазвичай "зависають". Так як тут саморозвиток - це різновид телевізора або серіалів. Тільки виглядає більш модно і створює відчуття "я не така вже нікчемна, я розвиваюся". - саморозвиток як спосіб життя. Саморозвиток в цьому випадку майже не існує як окремий процес. Людина іноді ходить на тренінги - для вирішення конкретного завдання або "побути в полі" конкретного ведучого.
Але основна "робота" відбувається фоном, без відриву від реального життя. Іншими словами, що б людина не робила - це майже завжди є саморозвитком. Причому надзвичайно продуктивним і швидким.
Тут ви не знайдете архетипового персонажа. Приклади (навіть в моєму - вельми розвиненому - оточенні) я можу перерахувати на пальцях.
У цій категорії можна перебувати нескінченно. Такий стиль саморозвитку робить життя цікавим, насиченим. При цьому він не вимагає окремих витрат часу: розвиток відбувається фоном.
https://privatelink.de/?http://www.catalog.nocredo.ru/nc-inf03/