Готова перша частина (з двох) курсу алгебри 7 класу
Оскільки ця робота займає набагато більше часу, ніж я очікувала (і втрата моєї звичної програми для запису і редагування тут зіграла роль), я вирішила записувати і пропонувати вам курс алгебри по півроку. Перша частина курсу виходить у восьми уроках, що включають теорію, практику і завдання для самостійної роботи. Друга частина вийде пізніше, робота по ній йде.
особливості курсу:
1 урок:
Відомості про курс алгебри 7 класу;
Алгебраїчні вирази: Числові та літерні;
Порядок дій;
Алгебраїчні рівності; формули.
2 урок:
Складання формул (математичних моделей) для розв'язання задач;
Властивості арифметичних дій;
Приведення подібних доданків і розкриття дужок (а також укладання в дужки);
Рішення рівнянь (початок).
3 урок:
Рішення рівнянь (продовження), в тому числі пропорцій, рівнянь з модулем, рівнянь, що мають безліч рішень і ін.
Рішення задач за допомогою рівнянь (початок).
4 урок:
Розв'язування задач за допомогою рівнянь (продовження);
Тотожно рівні вирази. Тотожності;
Ступінь з натуральним показником. Стандартний вид числа (початок).
5 урок:
Ступінь з натуральним показником. Стандартний вид числа (продовження);
Властивості ступеня з натуральним показником (початок).
6 урок:
Властивості ступеня з натуральним показником (продовження);
Одночлен. Стандартний вид одночлена;
Множення одночленов.
7 урок:
Множення одночленів (продовження);
Многочлен;
Приведення подібних доданків;
Додавання і віднімання многочленів;
Множення многочлена на одночлен.
8 урок:
Множення многочлена на многочлен;
Ділення одночлена і многочлена на одночлен.
важливо: планування курсу алгебри у вашому підручнику може не збігатися з плануванням по Смикаловій (і Колягіну). Проте, до кінця року за всіма підручниками проходиться в результаті все те ж саме. Вихід другого півріччя мого курсу дасть повну картину з алгебри, в якому порядку вона б не проходилася. Для тих, хто здає ПА один раз в кінці року різниці взагалі немає.
Оскільки ця робота займає набагато більше часу, ніж я очікувала (і втрата моєї звичної програми для запису і редагування тут зіграла роль), я вирішила записувати і пропонувати вам курс алгебри по півроку. Перша частина курсу виходить у восьми уроках, що включають теорію, практику і завдання для самостійної роботи. Друга частина вийде пізніше, робота по ній йде.
особливості курсу:
- Я постаралася викласти матеріал максимально зрозуміло, детально і розклавши все по поличках. Вибачте мене, жваві і спритні хлопці і батьки, але я орієнтувалася при записі курсу на тих, кому математика дається не з льоту. Я пояснювала кожен крок і кожне число, щоб було постійно зрозуміло, звідки що взялося, і що за перетворення було зроблено. Я показала, що алгебра - це дуже-дуже просто і логічно.
- Теорію я дала по опорним конспектам Смикалової (так само як в улюблених багатьом курсах геометрії 7 і 8). Це було набагато зручніше і компактніше, ніж йти за підручниками.
- Практику я зібрала з різних підручників і задачників, щоб слухачі мого курсу могли вирішувати будь-які завдання, а не тільки типові. Найбільша кількість завдань потрапила в курс з підручників Мерзляка і Колягіна, але є і з Мордковича або Нікольського. Як виявилося, найбільше нестандартних завдань" з підковиркою " містить підручник Мерзляка, а мені потрібно, щоб і ті хлопці, які навчаються або здають атестації по ньому, могли легко все вирішувати.
- Якщо у вас не буде нічого, крім мого курсу, зошита і ручки, ви вже пройдете всі теми і досить нарешаете завдань, щоб здати ПА і підготуватися до ОГЕ в тій частині, яка включає завдання рівня 7 класу. Але ви можете поєднувати мої уроки і з проходженням вашого підручника або задачника, щоб було більше відпрацювання;
- Курс буде корисний самим хлопцям: сімейникам і очникам; їх батькам, якщо вони займаються алгеброю з дітьми або проходять її самостійно, щоб не наймати репетиторів; початківцям репетиторам, як підліткам, так і дорослим.
- З уроків вирізані всі паузи, всі моменти, де я щось писала, записи з'являються без затримок, ви не платите за моє мовчання. Для роботи з відеоуроками потрібно буде постійно самим ставити на паузу, самостійно міркувати і вирішувати, знімати з паузи і звірятися з моїми поясненнями. Ваша робота над курсом займе точно більше, ніж ці 8 уроків.
1 урок:
Відомості про курс алгебри 7 класу;
Алгебраїчні вирази: Числові та літерні;
Порядок дій;
Алгебраїчні рівності; формули.
2 урок:
Складання формул (математичних моделей) для розв'язання задач;
Властивості арифметичних дій;
Приведення подібних доданків і розкриття дужок (а також укладання в дужки);
Рішення рівнянь (початок).
3 урок:
Рішення рівнянь (продовження), в тому числі пропорцій, рівнянь з модулем, рівнянь, що мають безліч рішень і ін.
Рішення задач за допомогою рівнянь (початок).
4 урок:
Розв'язування задач за допомогою рівнянь (продовження);
Тотожно рівні вирази. Тотожності;
Ступінь з натуральним показником. Стандартний вид числа (початок).
5 урок:
Ступінь з натуральним показником. Стандартний вид числа (продовження);
Властивості ступеня з натуральним показником (початок).
6 урок:
Властивості ступеня з натуральним показником (продовження);
Одночлен. Стандартний вид одночлена;
Множення одночленов.
7 урок:
Множення одночленів (продовження);
Многочлен;
Приведення подібних доданків;
Додавання і віднімання многочленів;
Множення многочлена на одночлен.
8 урок:
Множення многочлена на многочлен;
Ділення одночлена і многочлена на одночлен.
важливо: планування курсу алгебри у вашому підручнику може не збігатися з плануванням по Смикаловій (і Колягіну). Проте, до кінця року за всіма підручниками проходиться в результаті все те ж саме. Вихід другого півріччя мого курсу дасть повну картину з алгебри, в якому порядку вона б не проходилася. Для тих, хто здає ПА один раз в кінці року різниці взагалі немає.
https://privatelink.de/?https://vk.com/ourhomeedu?w=product-116958555_8265490