Що нового?

Набір учасників Славний хлопець (Світлана Комарова)

Інформація про покупку
Тип покупки: Складчина
Ціна: 736 ГРН
Учасників: 0 з 12
Організатор: Відсутній
Статус: Набір учасників
Внесок: 63.8 ГРН
0%
Основний список
Резервний список

Gadzhi

Модератор

Він правильний. Він добрий. Він з усіма знаходить спільну мову. Він жодного разу не підвищив на мене голос. Він займається спортом. Він надійний як сейф. Мені хочеться стукнути його сковорідкою і втекти до пінгвінів. Зі мною щось не те?
Я хороший хлопець. Я хочу всім подобатися. Я не хочу ні з ким сваритися. Я не хочу бути винним. Чому все не так, як хочеться. Зі мною щось не те?
Він правильний. Він добрий. Він жодного разу не підвищив голос. Він займається спортом. Він надійний як сейф. Чому все не так, як хочеться. Зі мною щось не те?

Хороший хлопчик-слухняний хлопчик. Мама пояснила йому, що бути хорошим це не шуміти і слухатися. Вихователька і вчителька звели послух в ранг закону.

Де був тато?
В розлученні, у вічній роботі або коротким епізодом в житті мами, або вічно п'яний. Коротше, тато був не абонент. Або був в зоні доступу, але краще б не був - з татом, який лупить навідліг з приводу і без, краще бути хорошим хлопчиком і чуйно моніторити відповідність татовим хотелкам і взбрикам. А ще тато міг бути великим хорошим хлопчиком, слухняним і договороздатним. Як скажуть, так і добре, головне-мир і хороші відносини. І ще тверді переконання, хто є хороші люди. А з нехорошими ТАТО воював через телевізор, підписи в петиціях і холівари в мережах. Або взагалі не воював - був дуже Хорошим великим хлопчиком.
Хлопчика добре виховали. Мама пишається, але хлопчик виріс, і мама знову незадоволена - правильні хороші хлопчики вони такі круті-самостійні-забезпечені. Мама вимагає, щоб хлопчик був самостійним і робив кар'єру. Хлопчик хороший, він намагається з усіх сил бути правильним хорошим хлопчиком. Він робить все правильно, він намагається не псувати відносини. Коли його зовсім дістають (а може і не коли дістають) він не скандалить і не пре на рожен. Він дозволяє іншим переконатися в тому, що вони ідіоти, а він правий. Він не пакостить, просто не робить того, що потрібно б зробити. Прямої вказівки зробити не було - прикопатися ні до чого - робота провалена-претензій не пред'явити. Всі бачать, хто дурень, і це не хороший хлопчик.

А ще він вміє мовчати. Якщо його образила його дівчина, він ні в якому разі не говорить поганих образливих слів - це недобре. Хлопчик замовкає на кілька днів і з задоволенням дивиться, як його дівчина намагається налагодити відносини. А ось нехай бачить, як погано бути неправильною дівчинкою.

Хлопчик взагалі ніколи не б'ється ні словами, ні кулаками. Він вище цього. Насправді він просто не вміє чинити опір і відстоювати свої інтереси, але це не дуже приємно знати. Тому він вище.
Десь всередині себе він точно знає, що він поганий. Він кругом винен. Йому вічно соромно. Всередині себе він стискається в кому і намагається бути ще краще. Насправді намагається робити як краще, не бути винуватим, але якось не дуже виходить.

Його дівчина виходить за нього заміж. Виходити заміж краще за правильного хлопчика, так сказала їй мама. Проходить час, і він розуміє, що може бути як завгодно хорошим чоловіком і батьком, але чомусь він їй не цікавий і не потрібен. Це несправедливо-він дуже старався і не розуміє, за що вона так з ним.

Пару раз в житті його накриє і він збунтується. Підлітковий бунт хороший в пубертаті, а не в сорок років, але краще пізно, ніж ніколи. Коли він збунтується, його не підтримає ніхто-всі звикли до хорошого хлопця, а це ось збунтувалося щось, воно тут навіщо, і що з ним робити? Він чує, що його не чують, не розуміють, не приймають і хочуть, щоб було як раніше.

Ах так, і ще мама. Мамі дуже потрібен хороший син. Мама зовсім проти чоловічого бунту.

Коли хороший хлопчик подумає про бунт, він прийде до мене і запитає, Як правильно бунтувати, отримає у відповідь "як захочеш", і не зрозуміє цієї відповіді. Бунт це ризик, бажання і свобода волі, а він шукає правила, як отримати інше і не ризикувати. Правило одне-правил немає. Є події, логічно випливають одне з іншого, і характери, як спосіб пристосуватися до життя в непередбачуваному світі.

Чи винен у чомусь хороший хлопчик? Та загалом ні. Чи можна щось поправити? Ну, якщо хлопчик живий, щось поправити можна.

Впізнали себе?
Приходьте на вебінар. Розповім набагато більше про те, як виглядає чоловіча дорога з дитинства в сивого нещасного хорошого чоловіка. Десь на самому початку цієї дороги було втрачено важливе, і не ваша в цьому вина.

Дізналися риси свого сина? Чоловіка? Бойфренда?

Також приходьте. Зрозумієте, що з ними відбувається, які у вас перспективи, і чому не потрібно намагатися зробити з хорошого хлопчика правильного хорошого хлопчика.

Світлана Комарова
Кар'єрний консультант топ-менеджерів великих компаній, викладач школи кар'єрного консультування Айгюн Курбанової, викладач РАНХиГС, фахівець з емоційно-образної терапії, розстановник, журналіст, письменник. Призер і переможець конкурсів "HR-бренд", "кращі HR - практики", спікер російських і міжнародних конференцій.
Закінчила корпоративну кар'єру на позиції директора з розвитку бізнес-системи.

https://privatelink.de/?https://svetlanakomarova.ru/12x13#prodpopup#!/tproduct/210498441-1594475081653

Угорі