співзалежність - спочатку цей термін прийшов з психотерапії залежної поведінки, а потім поширився більш широко, так як було помічено, що той же патерн поведінки відзначається не тільки у випадках наркоманії або алкоголізму одного з партнерів, але і в інших відносинах
Люди, які страждають співзалежністю:
- не завершили процес сепарації,
- мають низьку самооцінку
- у відносинах тягнуть все на собі
- страждають від недооціненості і незадоволеності в житті
- не можуть нічого довірити своєму партнерові
- терплять образи, побої, неповажне ставлення до себе, порушення кордонів і взаємних домовленостей
- роками тягнуть свого партнера, будучи головним спонсором його невирішених проблем і слабкостей
- живуть не своїм життям, а життям інших людей – батьків, партнера, дітей, друзів
- не вміють відстоювати свої кордони і порушують межі інших
- вони страждають від тяги до тотального контролю
- недовіри до іншого
- високої тривожності
- знецінення себе та інших
- провокують і підтримують гірші нахили в своїх партнерах: алкоголізм, наркоманію, особисту безвідповідальність, плекають в оточуючих вивчену безпорадність
- нещасливого особистого життя
- вічної незадоволеності собою та іншими
- відмови від самореалізації, власних проектів
- депресії
- підвищеної тривожності
- тузі і апатії
- про коріння співзалежності
- про те, як виходити з її лещат
- як змінювати відносини з іншими таким чином, щоб вирощувати їх відповідальність, повагу до вас, здатність самостійно вирішувати власні проблеми.
- Як бути, якщо ви живете з алкоголіком, наркоманом, людиною, що живе за ваш рахунок. Опишу докладний алгоритм взаємодії в даних ситуаціях, спрямованого на їх зменшення і усунення.
Я психолог, гештальт-терапевт, з настільки щільною практикою, що в цьому році я вирішила розширити свої межі і ділитися своїми знаннями онлайн.
Я щаслива людина, успішна у своїй професії, особистому житті, дружбі і все тому, що свого часу я повністю пройшла і завершила ті процеси, про які тепер розповідаю вам.
Свою базову психологічну освіту я отримала в Санкт-Петербурзькому державному університеті, факультет психології, рік закінчення 2005
Я щаслива людина, успішна у своїй професії, особистому житті, дружбі і все тому, що свого часу я повністю пройшла і завершила ті процеси, про які тепер розповідаю вам.
Свою базову психологічну освіту я отримала в Санкт-Петербурзькому державному університеті, факультет психології, рік закінчення 2005
https://privatelink.de/?https://chanceforchange.ru/vebinar-sozavisimost/