Кулінарна книга, натхненна "хроніками Нарнії", "Маленькими жінками", "Різдвяною піснею", "пригодами Аліси в Країні чудес" та іншими улюбленими творами.
Іноді вигадані страви з відомих книг стають справжніми символами свят. Хто може забути рясні страви, які показував Дух нинішніх Святок Скруджу в "Різдвяній пісні"? Скромні, але веселі різдвяні посиденьки сімейства Марч в "Маленьких жінках"? Або осіннє свято Ван Тассела в "Легенді про сонну Холлоу"? Тепер ці літературні страви можуть втілитися в реальність на вашому столі. Від Різдва до Хеллоуїна до Нового року ця кулінарна книга пропонує 17 святкових страв із чотирьох страв: закуску, основну страву, гарнір та десерт. Все це-на основі 25 класичних творів світової літератури.
Також автор пропонує приготувати смачні подарунки, щоб порадувати близьких:
- сирні шматочки "Щурячий король" і цукрове драже з "Лускунчика";
- рулет з індички і імбирні пряники Джо з "Маленьких жінок";
- Новорічний томатний пиріг "Королева сердець" і "З'їж мене"з" Пригод Аліси в Країні чудес"...
...і багато іншого!
Для кого ця книга
Для тих, хто любить готувати і шукає щось новеньке.
від автора
Люди часто дивуються, коли дізнаються, що я не завжди любила готувати. По правді сказати, в дитинстві я зазвичай Нила, коли мені доводилося допомагати на кухні. І тільки в коледжі, купивши свою першу кулінарну книгу, я усвідомила, що до приготування їжі можна підходити творчо. Після цього-дуже швидко і безнадійно закохалася в це заняття.
Але я завжди любила книги.
Зовсім ще малятком я знімала з полиці два найбільших томи, які були в нашому будинку, — словник і Біблію — і терпляче вивчала сторінку за сторінкою, не розуміючи ні слова, але абсолютно захоплена процесом. Навчившись читати, я почала з жадібністю поглинати книги. При спогаді про це здається неминучим, що в підсумку я стала об'єднувати їжу з художньою літературою — спочатку в своєму літературно-кулінарному блозі "рецепти Елісон з Країни Чудес" (Alison's Wonderland Recipes), а потім і в кулінарних книгах.
Коли я взялася за" святкові рецепти з Країни чудес, Смарагдового міста та інших літературних світів", мені хотілося створити кулінарну книгу, якою в рівній мірі могли б насолодитися любителі їжі і любителі читання. Для мене було важливо, щоб вона підійшла читачам з будь-яким рівнем кулінарної майстерності. Звичайно, мені хотілося розширити межі власних умінь і уяви, але не за рахунок простоти приготування. Я твердо вірю: насолоджуватися їжею з улюблених літературних творів можна навіть не відрізняючи віночок з кульками від лопатки для риби.
Те ж саме стосується святкових страв. Зрештою, свята створені для веселощів і зобов'язані викликати відповідні емоції. Вас не повинна лякати думка про запікання індички або приготуванні вишуканого десерту. Навпаки, процесу слід бути захоплюючим. Я хочу, щоб, подивившись на рецепт, ви подумали: "це мені під силу!"
Дата написання: 2022
https://privatelink.de/?https://www.mann-ivanov-ferber.ru/books/prazdnichnye-recepty-iz-strany-chudes-izumrudnogo-goroda-i-drugih-literaturnyh-mirov/